Hlavní obsah

Swansea - Stoke 0:1Krkic zařídil výhru Stoke, fotbalisté Swansea poprvé doma prohráli

Swansea

Proměněnou penaltou už ve čtvrté minutě zápasu rozhodl o vítězství svého Stoke na hřišti Swansea Bojan Krkic. Fotbalisté Swansea v posledním zápase 9. kola Premier League poprvé v probíhající sezóně doma prohráli, naopak hráči Stoke si připsali potřetí v řadě plný počet bodů.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Bojan Krkic (druhý zprava) se se spoluhráči raduje po proměněné penaltě v zápase se Swansea.

Článek
Fotogalerie

To nejdůležitější se na Liberty Stadium odehrálo v první pětiminutovce zápasu. Stoper Williams totiž ve 3. minutě podrazil v pokutovém území Krkice a sudí Madley odpískal pokutový kop. K tomu se o minutku později postavil sám faulovaný Španěl a střelou do pravého horního rohu nedal Fabianskému v bráně Labutí šanci.

Delší dobu trápící se domácí nedokázali vyvinout dostatečný tlak, aby na delší dobu Hrnčíře zatlačili. Částečně se jim to podařilo až ve druhé půli, když se po hodině hry dostal do největší příležitosti Shelvey. Záložník střelou z úhlu překonal Butlanda v bráně Stoke, ale balón zamířil jen do tyče.

Tým Stoke potvrdil, že se v posledních zápasech zlepšuje, zvítězil ve třetím zápase Premier League v řadě a vyhoupl se před Swansea na 11. příčku. To celek Swansea už pět zápasů čeká na výhru a propadl se na 14. pozici, čtyři body nad sestupové pásmo.

Premier League - 9. kolo:
Swansea - Stoke 0:1 (4. Krkic z pen.).

Reklama

Související témata: