Hlavní obsah

Myhill předvedl reflex hodný Čecha, Mignolet přičaroval Kloppovi bod

Londýn

I po 9. kole anglické Premier League vám ve videu nabízíme pět nejpohlednějších zákroků brankářů. Dominují mezi nimi bezesporu gólman West Bromwiche Boaz Myhill, který předvedl reflexivní zákrok, za který by se nestyděl ani Petr Čech. Novému trenérovi Liverpoolu Jürgenu Kloppovi zachránil remízu skvěle chytající Simon Mignolet.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Boaz Myhill

Článek

Ale pojďme pěkně popořadě. Watfordu se pod španělským trenérem Quiquem Floresem nedaří. Mírné zadostiučinění může pociťovat Matěj Vydra, který raději prchl do druhé anglické ligy, než aby vysedával na lavičce. Brankář Watfordu Heurelho Gomes v zápase s rozjetým Arsenalem třikrát inkasoval, ale proti Giroudovi se vyznamenal.

V podobné pozici byl o víkendu také gólman Evertonu Tim Howard. Američan v Goodison Parku taktéž třikrát inkasoval, Herrera si na něj ale střelou z dálky nepřišel. Španěl ve službách Manchesteru United se tak v Liverpoolu prosadil jen jednou.

Parádně našlápnuto má Leicester, který se drží mezi pěticí nejlepších týmů v lize. Zdobí ho hlavně útok v čele s objevem sezóny Jamiem Vardym, který v devíti zápasech nasázel už devět gólů. Dva přidal i proti Southamptonu a přispěl tak k remíze 2:2. Leicester mohl dokonce slavit vítězství, střelu záložníka Drinkwatera ale Kelvin Davis zlikvidoval.

V utkání s posledním Sundelandem vychytal čisté konto gólman West Bromwiche Boaz Myhill. Aby toho ale dosáhl, musel vytáhnout parádní reflex á la Petr Čech.

Ostře sledovanou premiéru má za sebou německý trenér Liverpoolu Jürgen Klopp. Z White Hart Lane, stadiónu Tottenhamu, si Reds přivezli bod za bezbrankovou remízu. A to i díky Simonu Mignoletovi, který se vytáhl po střele Kamerunce Clintona Njieho.

Čí zákrok se vám líbil nejvíc?
Huerelho Gomes (Watford)
2,5 %
Tim Howard (Everton)
1,3 %
Kelvin Davis (Southampton)
1,2 %
Boaz Myhill (West Bromwich)
15,2 %
Simon Mignolet (Liverpool)
79,8 %
Celkem hlasovalo 920 čtenářů.

Reklama

Související témata: