Hlavní obsah

Ze Sterlinga se po boku Bonyho stává hvězda. Vím, co mu chybí, říká bývalé eso Reds

Manchester

Fanoušci Citizens mohou být v klidu. Manuel Pellegrini má k dispozici kromě Sergia Agüera i další hráče, kteří jsou schopni sázet jeden gól za druhým. Zatímco je slavný Argentinec zraněný, góly střílí exsparťan Wilfried Bony a také nejlepší hráč 9. kola Premier League Raheem Sterling.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Raheem Sterling

Článek

Šejkové vlastnící Manchester City v létě vysázeli Liverpoolu za dvacetiletého Sterlinga 49 miliónů liber, čímž z jamajského rodáka učinili nejdražšího anglického fotbalistu v historii. A tahle obří investice se začíná navracet. A to ve chvíli, kdy je to nejvíc potřeba - v době nucené absence Agüera.

Gól zblízka po přihrávce Bonyho, proměněné sólo a nakonec jesličky gólmanovi a třetí zásah. Sterling nastřílel svůj první hattrick v dresu Citizens za jediný poločas a stal se nejlepším hráčem kola.

Blízko k tomuto ocenění měl také Bony, který při výhře 5:1 nad Bournemouthem obstaral zbylé dva góly a plnými doušky si tak užívá současnou pozici prvního útočníka týmu.

Sterling by si prý měl vzít příklad ze Sáncheze

Mužem zápasu byl ale bezesporu Sterling. „V sobotu byl výborný," uznal pro Daily Mail bývalý hráč Liverpoolu Jamie Redknapp. „Děsivé je, že může být ještě mnohem lepší. Ale je jedna věc, na které by měl zapracovat. A to je střelecká technika," dodal Redknapp.

„Rád bych věděl, že na tom s ním trenéři City pracují, protože pokud ne, tak by měli. Ze třiceti gólů za svůj klub a národní tým dal jen jediný mimo šestnáctku. Pro ofenzivního záložníka to rozhodně nestačí," vyprávěl současný expert pro Sky Sports.

A hned jmenoval útočníka, od kterého by se měl Sterling učit. „Alexis Sánchez je jedním z nejlepších střelců v lize. Ze 32 gólů za Arsenal vstřelil hned sedm zpoza velkého vápna. Na to by se měl Sterling zaměřit," myslí Redknapp.

Reklama

Související témata: