Hlavní obsah

Dostal málo prostoru! zlobí se na Mourinha a Van Gaala babička hvězdného fotbalisty

Londýn

Ještě před dvěma lety byl Radamel Falcao považovaný za jednoho z nejlepších útočníků na světě. Pak se ale vydal hledat fotbalové štěstí do anglické Premier League a i kvůli zranění kolena se jeho báječně rozjetá kariéra zadrhla. Babička kolumbijského reprezentanta má jasno o tom, proč se její vnuk nedokáže vrátit do své bývalé formy.

Foto: Fernando Vergara, ČTK/AP

Kolumbijský útočník Radamel Falcao (vlevo) uniká Josepmirovi Ballonovi z Peru.

Článek

Sestřih z utkání Chelsea - Aston Villa.

Devětadvacetiletý fotbalista zářil dvě sezóny v Portu, pak i v Atlétiku Madrid. Neztratil se ani v Monaku, kde si ale v lednu loňského roku poranil koleno a sezóna pro něj skončila. A to včetně světového šampionátu.

Před začátkem minulé sezóny odešel na hostování do Manchesteru United, kde se trápil. Ve 26 zápasech se radoval z gólu jen čtyřikrát. Před probíhající sezónou tak odešel zkusit štěstí do Chelsea. Ale José Mourinho s bývalým útočným klenotem zachází obdobně jako Luis Van Gaal v sezóně uplynulé. Falcao nastoupil jen do sedmi zápasů a vstřelil jediný gól.

Co stihne hráč za deset minut?

„Pravda je taková, že dostal málo prostoru," má jasno, proč se Falcao nedokáže vrátit do své bývalé formy, jeho babička Dona Denis Kingová Garcíová. „Zpočátku byl využíván hodně, ale to se změnilo a nedostával času na hřišti dost. V těch deseti nebo patnácti minutách, které mu byly poskytnuty, nemohl stihnout nic. A to je pro něj velmi těžké. Musíte mu dopřát víc času, aby ze sebe dostal to nejlepší," citoval Kignovou Garcíovou Evening Standard.

Babička někdejšího kolumbijského kapitána se domnívá, že její vnuk nedostal od Van Gaala a Mourinha to, co potřeboval. „Po zranění minulý rok trpěl před mistrovstvím světa a po něm se pokusil vrátit a hrát dobré zápasy, ale trenéři, pro které pracoval, se mu dost nevěnovali. Musíte ukázat, že v něj věříte, protože to je jediná cesta, jak se může vrátit tam, kde byl," vykládala Kingová Garcíová.

Falcao ale prostor v trápícím se týmu Blues rozhodně nedostává. V posledním zápase Premier League proti Aston Ville nebyl ani na lavičce náhradníků. I proto sám Kolumbijec připustil, že jeho působení na Stamford Bridge skončí pravděpodobně už v lednu.

Reklama

Související témata: