Hlavní obsah

Nedvěd chce po nehodě hrát už v sobotu

TURÍN

Zdravotní stav kapitána české fotbalové reprezentace Pavla Nedvěda se po středeční autonehodě lepší. Záložník Juventusu Turín dnes individuálně trénoval a rád by nastoupil už v sobotním ligovém zápasu na stadionu římského Lazia.

Foto: ČTK

Sobotní utkání s Laziem Nedvěd možná nestihne.

Článek

"Ve čtvrtek jsem se cítil hůř, bolela mě hlava i krk. Dnes je to už lepší, i když stoprocentní to ještě není. Stále nemohu úplně otočit hlavou na jednu stranu," řekl Nedvěd. "Rodiče z toho byli hodně špatní, také žena byla v šoku," nastínil reakce svých nejbližších.

Obětí podobného karambolu byl prý naposledy před deseti lety. "Ve Františkových Lázních do mě tehdy zepředu najel nějaký kluk ve škodovce," lovil v paměti.

Na pátečním tréninku vedoucího týmu italské ligy se Nedvěd věnoval z největší části individuální přípravě. "Hlavně jsem vyklusával a občas si pohrál s míčem," popsal záložník.

Šance zhruba poloviční

Hvězda turínského Juventusu doufá, že v sobotu bude moci nastoupit v lize proti Laziu. "V tuto chvíli to je padesát na padesát. Uvidíme, jak se budu cítit před zápasem. Každopádně bych ale chtěl hrát," prohlásil Nedvěd.

Pokud opravdu nastoupí, utkání pro něj bude mít obzvláště pikantní příchuť. V Laziu totiž před odchodem do Turína pět let úspěšně působil a stal se miláčkem místních fanoušků.

"Bude to pro mě určitě jiný zápas než normálně a přiznám se, že mám smíšené pocity. V kontaktu jsem s maséry i některými hráči a rád se zase se všemi uvidím. Na hřišti ale musí jít všechno stranou, důležitý zápas čeká nás i Lazio," zdůraznil Nedvěd.

Reklama

Související témata: