Hlavní obsah

Boj o Manchester skončil bez branek, Klopp se výhry opět nedočkal

Manchester
Aktualizováno

V prestižní bitvě o krále Manchesteru se diváci gólu nedočkali. Nejblíže ke skórování měli domácí United, konkrétně střídající Jesse Lingard, ale Joe Hart jeho pokus vytáhl na břevno. Výrazně odlišný zážitek měli fanoušci Tottenhamu, kteří se mohli radovat z výhry 5:1 na hřišti Bournemouthu. Sunderland zdolal Newcastle 3:0 po přísném vyloučení kapitána Colocciniho. Jürgen Klopp stále čeká na první výhru na lavičce Liverpoolu. O vítězství nad Southamptonem jej připravil Sadio Mané, který hostům zařídil remízu 1:1.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Na Vincenta Kompanyho z Manchesteru City (vlevo) doráží útočník Manchesteru United Wayne Rooney.

Článek
Fotogalerie

Manchesterské derby skončilo poprvé od listopadu 2010 remízou. Fotbalisté City se po výsledku 0:0 posunuli do čela tabulky, odkud je v sobotu vytlačil Arsenal.

V první půli souboje United se City měli mírně navrch hostující Citizens. Yaya Touré však ve třech příležitostech na konci první půle neuspěl.

Po změně stran byli pro změnu nebezpečnější Rudí ďáblové. Největší šanci střetnutí měli v 85. minutě, kdy Martial skvělým obloučkem za obranu našel Jesse Lingarda a jeho zakončení Hart s problémy vytáhl na břevno. Anglický gólman předvedl další skvělý zákrok o chvíli později, kdy Fellaini sklepl míč ze vzduchu ke Smallingovi, jenž pálil k bližší tyči, ale Hart reflexivním zákrokem zabránil jistému gólu.

Klopp stále čeká na vítězství

Po remíze 0:0 s Tottenhamem se Jürgen Klopp opět nedočkal výhry na lavičce Liverpoolu. Jeho svěřenci přitom měli ke tříbodovému zisku velmi blízko, když v 77. minutě se proti Southamptonu prosadil střídající Christian Benteke. Na konečných 1:1 však po sérii tří hlaviček ve vápně stihl vyrovnat Sadio Mané.

Newcastle v deseti padl proti Sunderlandu

Rozhodující moment zápasu Newcastlu na hřišti Sunderlandu přišel na konci první půle, kdy byl přísně vyloučen kapitán hostů Fabricio Coloccini a navrch byla odpískána penalta. Pokutový kop proměnil s jistotou Adam Johnson. Ve druhém poločase se trefili také Billy Jones a Steven Fletcher a Černé kočky tak mohly slavit vítězství 3:0.

Tři góly Harryho Kanea výrazně pomohly Tottenhamu k výhře 5:1 na hřišti Bournemouthu. Kohouti sice prohrávali od první minuty po trefě Ritchieho, ještě do konce první půle však stihli vstřelit tři branky. Po změně stran Kane přidal dva zásahy a zkompletoval tak hattrick.

Anglická Premier League - 10. kolo:
Manchester United - Manchester City 0:0
Sunderland - Newcastle 3:0 (45.+3 Johnson z pen., 65. Jones, 86. Fletcher)
Bournemouth - Tottenham 1:5 (1. Ritchie – 9. Kane z penalty, 17. Dembélé, 29. Lamela, 56. Kane, 63. Kane)
Liverpool - Southampton (77. Benteke - 86. Mané)

Reklama

Související témata: