Hlavní obsah

Sunderland - Newcastle 3:0Sunderland slaví, Newcastle se zlobí za sporné vyloučení

Sunderland

Sporné vyloučení Argentince Fabricia Colocciniho výrazně ovlivnilo utkání 10. kola Premier League mezi domácím Sunderlandem a Newcastlem. Straky na konci první půle přišly o svého kapitána a zároveň čelily pokutovému kopu, kterým se Sunderland dostal do vedení. Ve druhé půli pak Černé kočky dotáhly zápas k výhře 3:0.

Článek

Klíčový moment střetnutí přišel na konci první půle. Defoe se snažil vyslat za obranu Stevena Fletchera, jenže pas byl příliš dlouhý. Coloccini se však přesto snažil Fletchera zbrzdit a po kontaktu tělem hráč domácích upadl. Sudí Madley vzápětí odpískal pokutový kop a kapitánovi hostů navíc ukázal červenou kartu. Následnou penaltu proměnil ranou k tyči Adam Johnson. Přestože Tim Krul vystihl směr, na prudkou střelu neměl šanci dosáhnout.

Domácí vzdorovali v deseti lidech ještě dvacet minut po přestávce. Pak přišel rohový kop, po kterém pálil na druhém konci šestnáctky Jermain Defoe. Jeho ránu ještě těsně před brankovou čárou tečoval do sítě spoluhráč Billy Jones, jenž tak byl označen za autora gólu.

A třetí trefu Černých koček přidal Steven Fletcher. Osmadvacetiletý Skot zakončil rychlou akci a po centru Younese Kaboula poslal míč z voleje do brány.

Sunderland tak skóroval i ze své třetí střely na bránu, zatímco Newcastle neuspěl, přestože mezi tři tyče mířil osmkrát.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Sunderland - Newcastle 3:0 (45+3. Johnson z penalty, 65. Jones, 86. Fletcher)

Reklama

Související témata: