Hlavní obsah

Manchester Utd. - Manchester City 0:0Hart v manchesterském derby vychytal bod, City jsou opět v čele

Manchester

Souboj dvou nejslavnějších mužstev z Manchesteru skončil bezbrankovou remízou, když hostující Citizens v první půli nevyužili mírné převahy a po změně stran je naopak podržel brankář Joe Hart. Jeden bod však týmu ve světle modrých dresech stačil k návratu na první příčku ligové tabulky.

Článek

Jubilejní 170. manchesterské derby mělo jako vždy pořádný náboj. City se v případě výhry mohli vrátit do čela tabulky, odkud je v sobotu vystrnadil Arsenal. United se mohli dotáhnout na vednoucí celek, pokud by získali tři body.

Úvod utkání byl především taktickou bitvou ve vysokém tempu. Nejvíc pozornosti tak vzbudilo zranění Waynea Rooneyho, jenž se po souboji s Kompanym a následném rychlém sešití rány na hlavě vrátil do hry.

Ke konci první půle se Yaya Touré pokusil třikrát ohrozit bránu Rudých ďáblů. Jeho přímý kop ze třiceti metrů byl sražen na roh. Následující standardní situace skončila hlavičkou vedle brány. A z přízemního centru Kevina de Bruynea zasáhl míč placírkou velmi nepřesně.

Pět minut po přestávce se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu, když v souboji se Sterlingem upadl Herrera. Sudí Clatternburg však nechal zahrávat pouze roh. Po něm se dostal k velmi nebezpečné hlavičce Chris Smalling, jenže jeho pokus těsně minul bránu. Brankář City Joe Hart se pak vyznamenal při útoku Maty, který zmařil včasným vyběhnutím.

Největší šanci střetnutí měli United, a to v 85. minutě, kdy Martial skvělým obloučkem za obranu našel Jesse Lingarda a jeho zakončení Hart s problémy vytáhl na břevno. Anglický gólman předvedl další skvělý zákrok o chvíli později, kdy Fellaini sklepl míč ze vzduchu ke Smallingovi, jenž okamžitě pálil k bližší tyči, ale Hart dokázal zabránit jistému gólu. Oba rivalové se tak rozešli s jedním bodem.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Manchester United - Manchester City 0:0

Reklama

Související témata: