Hlavní obsah

Zázrak loňské sezóny je zpátky. Kane nasázel nováčkovi hattrick

Londýn/Praha

Konečně je zpátky a zase řádí jako hurikán, mohl si oddechnout kouč fotbalistů Tottenhamu Mauricio Pochettino po vysoké výhře 5:1 svého týmu na hřišti Bournemouthu v desátém dějství Premier League. Harry Kane se probral a stal se nejen hlavní postavou zápasu, ale celého kola. „Prožil si velmi těžké období, a proto jsem šťastný, že je zpátky,“ kvitoval argentinský trenér Kohoutů hattrick, který dvaadvacetiletý zázrak loňské sezóny nastřílel.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Článek

Mizérie, kterou si Harry Kane prožíval, jako by neměla konce. V minulé sezóně nastřílel jednadvacet gólů, ale v nové se nemohl za nic na světě trefit. V devíti zápasech dal jediný gól v konrontaci Tottenhamu s Manchesterem City.

„Přesto jsem o něm ani chvíli nepochyboval a byl jsem přesvědčen, že formu zase najde," tvrdil argentinský kouč Pochettino, že svému mladíkovi věřil, a proto ho dál stavěl. V nedělním duelu na stadiónu nováčka Premier League se mu Kane odměnil. A rovnou hattrickem.

Nejprve skóroval z penalty, kterou nařídil sudí East poté, co ho polský gólman mezi tyčemi Bournemouthu Artur Boruc fauloval. Zbytečně a nesmyslně, protože Kane by asi těžko akci zakončil.

Polský gólman neměl svůj den

Kane si sám vzal balón, ujal se exekuce pokutového kopu a skóroval. Na začátku druhé půle přidal druhý gól, sedm minut poté třetí. A opět po chybě zkušeného pětatřicetiletého Boruce, který v neděli rozhodně neměl svůj den. Hlavičku Alderweirelda totiž neudržel a Kane míč pohodlně dopravil za jeho záda.

„Nikoli jen brankářovy chyby, ale náš výkon je třeba vidět za vysokou výhrou. Od samého začátku jsme chtěli dostat domácí pod tlak, protože jsme věděli, že jedině tak ovládneme hru a vytvoříme si šance," připomínal Pochettino taktiku, s níž jeho svěřenci do zápasu šli.

Že to ale bude právě Kane, který střelecké příležitosti promění, to nenapadlo ani argentinského kouče.

„Už po první trefě na něm bylo vidět, že si začal věřit. Najednou z něho byl daleko lepší hráč. A hattrick mu pomůže ještě víc, o tom nepochybuji. Prožil si velmi těžké období, ale ve fotbale se střídá dobré se špatným. Teď by proto na něho mělo čekat zase to dobré," spoléhá Pochettino, že dvaadvacetiletý zázrak Kane pasovaný na Ostrovech za hráče kola bude střílet góly se stejnou pravidelností jako v loňské sezóně.

Reklama

Související témata: