Hlavní obsah

Chelsea kvůli kartám dostane pokutu 25 tisíc liber. Hrozí Mourinhovi zákaz činnosti?

Londýn

Fotbalovou Chelsea čeká automatická pokuta 25 tisíc liber (asi 942 tisíc korun). Důvodem je šest žlutých karet a jedna červená ze sobotního utkání anglické ligy s West Hamem. Obhájce titulu navíc bude muset vysvětlit, proč na pozápasovou tiskovou konferenci nepřišel trenér José Mourinho ani jeden z jeho asistentů.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Mauro Zarate z West Hamu se raduje z gólu proti Chelsea.

Článek

Chelsea obdržela čtyři žluté karty už v prvním poločase, ve kterém navíc dostal po druhém napomínání červenou Nemanja Matič. Vyloučení srbského záložníka vytočilo trenéra Josého Mourinha i kouče brankářů Silvina Loura a oba byli vykázáni na tribunu.

Disciplinární komise Fotbalové asociace nyní čeká na zápis od rozhodčího Jona Mosse a poté rozhodne o dalším postupu. Mourinhovi by teoreticky mohl hrozit i zákaz činnosti, protože nedávno dostal za kritiku sudích pokutu 50 tisíc liber a roční podmíněný trest na jedno soutěžní utkání.

Chelsea porážkou s West Hamem prohloubila krizi, když v deseti odehraných kolech získala pouhých jedenáct bodů. Postarala se tak o nejhorší vstup obhájce titulu do sezóny v historii Premier League.

Reklama

Související témata: