Hlavní obsah

Paráda, kterou kapitán Watfordu a nigerijský legionář vyvedli s obranou Stoke

Londýn/Praha

Plejádu parádních gólů a vydařených akcí víkendové dějství anglické Premier League samo sebou nabídlo, řadu technických kousků, nad nimiž srdce fotbalových labužníků plesalo, pochopitelně také. V bitvě o Manchester, která nakonec skončila smírně, i třeba v duelu West Hamu s Chelsea. Jedna velká paráda, jak si třeba francouzský legionář Dimitri Payet v dresu Kladivářů pohrál s Brazilcem Willianem.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Článek

Asi nejvíc chvály se ovšem hrnulo na kapitána nováčka nejvyšší soutěže z Watfordu Deeneyho a jeho nigerijského spoluhráče Ighala. To, co předvedli v závěru první půle na Britannia Stadium v duel s domácím Stoke City a co nabízí naše video v samém závěru, si aplaus na otevřené scéně rozhodně zasloužilo.

„Jejich akce byla inspirací pro všechny ostatní hráče," chválil zmiňovanou dvojici i kouč Watfordu. Dvě minuty před přestávkou totiž Nigerijec Odion Ighalo, který zatím účinkoval jako střelec Watfordu, přiťukl patou chytře balón, vytáhl na sebe Wilsona a kapitán Troy Deeney na hranici šestnáctky napřáhnul. Nárok neměl ani dobíhající Wollscheid, ani brankář Butland.

Premiérová trefa Deeneyeho na scéně Premier League byla pro Watford moc důležitá, neboť položila základ k výhře nad Stoke.

Výhrou soupeře v tabulce přeskočili

„Komplikací bylo až moc. Nejdříve zranění Camerona, který musel střídat už po deseti minutách, poté inkasovaná branka těsně před přestávkou," povzdechl si domácí trenér Mark Hughes. „I proto to nebyl nás obvyklý výkon," vysvětloval příčiny porážky.

Zato jeho španělský kolega na lavičce Watfordu Enrique Sánchez Flores byl nadmíru spokojený. Aby ne, když tři získané body katapultovaly jeho mužstvo na třináctou příčku tabulky právě před Stoke.

"Hráli jsme opravdu dobře. A hlavně na nás byla vidět sebedůvěra," kvitoval vystoupení svých svěřenců, přičemž výkon kapitána Deeneyho vyzdvihoval obzvláště. "Potřeboval důvěru, která je pro útočníky obzvláště důležitá. Viděl, že ji má, a i proto parádní akce a stejně parádní branka," glosoval možná nejpohlednější akci kola.

Reklama

Související témata: