Hlavní obsah

Trenér Leicesteru Ranieri koupí hráčům za čisté konto pizzu

Londýn

Italský trenér fotbalistů Leicesteru City Claudio Ranieri dodrží svůj slib a koupí celému mužstvu pizzu poté, co jeho svěřenci udrželi v sobotním utkání proti Crystal Palace poprvé v sezóně čisté konto. O výhru 1:0 se svým sedmým gólem v řadě postaral Jamie Vardy, jenž se stal osmým hráčem v historii Premier League, který skóroval v sedmi utkáních bez přerušení. Ranieri tak dostal opožděný dárek ke svým úterním 64. narozeninám.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Trenér Leicesteru Claudio Ranieri se svými svěřenci.

Článek

"Mám velkou radost. Potěšilo mě, že jsme hráli pozorně, v závěrečných deseti minutách jsme navíc ukázali i charakter, kondici, zkrátka vše," prohlásil Ranieri, který před letním příchodem do Leicesteru vedl řeckou reprezentaci, avšak kvůli katastrofálním výsledkům v čele s domácí prohrou s Faerskými ostrovy byl loni v listopadu odvolán.

"Zeptám se hráčů, kdy si pizzu chtějí dát," řekl Ranieri v narážce na svůj slib z minulého měsíce. "Jsou v ní sacharidy, ty jsou dobré na svaly," pokračoval bývalý kouč Atlétika Madrid, Valencie, Juventusu, AS Řím, Interu Milán, Monaka či Chelsea. "Potřebujeme ještě 21 bodů, abychom měli jistou záchranu," dodal v narážce na hlavní cíl Leicesteru trenér pátého celku tabulky.

Reklama