Hlavní obsah

Hart sice vyhrál, ani Čechíno ovšem v hitparádě nejlepších zákroků nechybí

Londýn

Není divu, že hitparádě pěti nejlepších zákroků 10. kola anglické Premier League vévodí gólman Citizens, když v očekáváné bitvě o Manchester ani jeden gól nepadl... Ovšem zatímco Joe Hart se výhry nedočkal, Petr Čech svému Arsenalu k zisku tří bodů pomohl. Brankář české reprezentace zažil parádní týden, v přehledu mu patří páté místo.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters, Sport.cz

Ilustrační fotografie.

Článek

Jen samou chválu slyšel už za duel s Bayernem, o víkendu ji podpořil zákroky proti Evertonu. A když v 86. minutě chytil tutovku Španělu Deulofeuovi, tři body za výhru 2:1 zůstaly na Emirates Stadium.

„Strašně důležité vítězství proti velmi kvalitnímu soupeři. Je dobře, že jsme dokázali navázat na skvělý výkon z Ligy mistrů proti Bayernu i v Premier League a máme další tři body," libuje si Petr Čech na svém webu.

Právem mohl být se svým výkonem spokojen. „V závěru jsme trošku znervózněli, chyběla nám pojistka v podobě třetího uklidňujícího gólu. Ale Petr vytáhl skvělý zákrok a i díky němu jsme získali tři body," vyzdvihl kouč Arséne Wenger.

Hart pohotovým skokem k tyči v derby vychytal Smallinga, Pantilimon ze Sunderlandu zase skvěle zmenšil střelecký úhel Mitrovičovi z Newcastlu. Ruddy z Norwiche se vytáhl proti ráně pod břevno, Myhill z West Bromwiche pak jako hokejovou lapačkou pokazil radost prudce pálícímu Redmondovi z Norwiche.

Který brankář si podle vás v 10. kole PL připsal nejvydařenější zákrok?
Petr Čech
59,4 %
Boaz Myhill
1,9 %
John Ruddy
4,1 %
Costel Pantilimon
10,8 %
Joe Hart
23,8 %
Celkem hlasovalo 6202 čtenářů.

Reklama

Související témata: