Hlavní obsah

Mourinho sprostě sjel sudího. Bude teď smět na duel, po němž mu hrozí vyhazov?

Impulzivní kouč fotbalistů Chelsea se dostal do nepříjemné šlamastyky. Po sobotním extempore na stadiónu West Hamu, při němž byl vykázán na tribunu, mu hrozí ze strany asociace (FA) zákaz činnosti. Je tak možné, že nebude mít přístup na zápas, v němž se má rozhodovat o jeho dalším setrvání na Stamford Bridge.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Rozhodčí Jonathan Moss vykazuje trenéra Chelsea Josého Mourinha na tribunu.

Článek

Blues v sobotu utrpěli v londýnském derby už pátou ligovou porážku (1:2) a patří jim v tabulce až patnáctá příčka. Majitel klubu Roman Abramovič sice po zpackaném úvodu sezóny vyjádřil portugalskému kouči podporu, ale podle anglických médií má Mourinho momentálně už nůž na krku.

Pokud neuspěje v sobotu s Liverpoolem, bude si podle všeho na Stamford Bridge balit kufry.

Na atraktivní zápas se však možná bude Mourinho dívat jen v televizi. V sobotu v Upton Parku totiž opět vybouchl, když v první půli sudí Jon Moss nejprve neuznal Fábregasův gól a následně vyloučil Nemanju Matiče.

"Wenger měl pravdu"

Mourinho soptil a podle listu Daily Telegraph o přestávce odmítal opustit kabinu rozhodčích, které častoval peprnými výroky. „Wenger měl pravdu, jsi zasr..ě slabý," mělo padnout mimo jiné v narážce na loňský konflikt rozhodčího Mosse s koučem Arsenalu.

Na sudího si stěžoval kouč Chelsea i v týdnu po bezbrankové remíze v Lize mistrů s Dynamem Kyjev. Slovinského arbitra Damira Skominu označil za „slabého a naivního."

V Anglii přitom už čelí Mourinho hrozbě zápasového distancu a tučné pokutě v přepočtu na koruny téměř dvoumiliónové pokutě za pozápasové komentáře po porážce se Southamptonem. FA tento případ má znovu projednávat ještě před sobotním zápasem s Liverpoolem.

Mělo by vedení Chelsea odvolat z funkce trenéra Josého Mourinha?
Ano
76,2 %
Ne
23,8 %
Celkem hlasovalo 8048 čtenářů.

Reklama

Související témata: