Hlavní obsah

Druholigový Kalasův tým poslal ze hry Rudé ďábly. Liverpool má první vítězství pod Kloppem

Fotbalisté Manchesteru United nestačili v osmifinále Ligového poháru na druholigový Middlesbrough, za který celý zápas odehrál obránce Tomáš Kalas. Rozhodly penalty. Manchester City vyhrál nad Crystal Palace vysoko 5:1. Na vítězství měl velký podíl teprve devatenáctiletý nigerijský útočník Kelechi Iheanacho, který jeden gól dal a na další dva přihrál. Liverpool zaznamenal první výhru pod trenérem Jürgenem Kloppem, nad Bournemouthem zvítězil těsně 1:0.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Tomáš Kalas (vlevo) a Daniel Ayala z Middlesbroughu v souboji s Anthonym Martialem z Manchesteru United.

Článek
Fotogalerie

Skóre duelu mezi Citizens a Crystal Palace otevřel bývalý útočník pražské Sparty Wilfried Bony. V závěru poločasu se po Iheanachově pasu prosadil De Bruyne. Po změně stran si tito dva hráči role vyměnili: belgický reprezentant poslal přesnou přihrávku do vápna Iheanachovi a ten levou nohou potřetí překonal gólmana Hennesseyho.

Na 4:0 zvýšil z pokutového kopu Touré, čestný gól hostů dal minutu před koncem Delaney. Konečný stav určil střídající García, který vstřelil svůj první gól za Manchester City.

Trenér Klopp mohl na lavičce Liverpoolu po třech remízových zápasech konečně oslavit vítězství, které zařídil gólem v 17. minutě obránce Clyne.

Naopak Louis van Gaal důvod k radosti neměl, Manchester United nestačil na druholigový Middlesbrough, za který celý zápas odehrál obránce Tomáš Kalas. Diváci na Old Trafford neviděli za 120 minut jedinou branku a o vítězi musely rozhodnout pokutové kopy. V nich se za "Rudé ďábly" prosadil ze čtyř pokusů pouze Pereira, Middlesbrough ze stejného počtu proměnilo tři. United neuspěli v posledních čtyřech penaltových rozstřelech.

Reklama