Hlavní obsah

Chelsea - Liverpool 1:3Klopp slaví první výhru, Mourinho stále v ohrožení

Londýn

Fotbalisté Liverpoolu otočili šlágr 11. kola anglické Premier League s Chelsea a na Stamford Bridge zvítězili 3:1. Kouč Jürgen Klopp slaví první výhru v anglickélize od nástupu do funkce. Největší měrou se o tři body pro Liverpool zasloužil brazilský záložník Coutinho, který vstřelil dva góly a opět o něco víc rozvířil debatu o Mourinhově budoucnosti.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu patřil domácí Chelsea. Již ve čtvrté minutě se hráči Blues mohli radovat z vedení. Po straně se mezi několika hráči uvolnil Azpilicueta, odcentroval a Ramires a hlavičkou překonal francouzského brankáře Mignoleta. Po inkasovaném gólu převzali iniciativu svěřenci německého trenéra Kloppa a snažili se ohrožovat branku Chelsea. Všem pokusům však scházela přesnost. Reds se dočkali až v nastavení prvního poločasu. Po krásné souhře srovnal skóre Coutinho.

Po změně stran pokračovali v aktivitě hosté, ale svěřenci José Mourinha bez větších potíží bránili a přecházeli i do útoku. Oscar však střelou z dálky stav utkání nezměnil. Klíčová akce přišla v 74. minutě, když se v pokutovém území dostal ke střele Philippe Coutinho a překonal Begoviče. Brazilec poprvé skóroval dvakrát v jednom zápase Premier League. Hosté poté jen kontrolovali hru. Definitivně výhru Liverpoolu potvrdil střídající útočník Benteke.

Anglická Premier League - 11. kolo:
Chelsea - Liverpool 1:3 (4. Ramires - 45.+3 a 74. Coutinho, 83. Benteke)
Dostane kouč Chelsea José Mourinho po prohře s Liverpoolem padáka?
ano, situace je neúnosná
73,6 %
ne, Abramovič jej podrží
26,4 %
Celkem hlasovalo 7899 čtenářů.

Reklama