Hlavní obsah

Everton - Sunderland 6:2SESTŘIH: Koné prvním hattrickem zařídil výhru Evertonu

Liverpool

Fotbalisté Evertonu deklasovali v 11. kole anglické Premier League na svém stadionu Sunderland 6:2 a přiblížilo se městskému rivalovi na jeden bod. Třemi góly se na kanonádě podílel útočník z Pobřeží slonoviny Koné. Domácí si tak po dvou prohrách v řadě připsali vítězství.

Sestřih utkání Everton - Sunderland

 
Článek

V Goodison Parku v Liverpoolu byla k vidění ofenzivní podívaná. Úvodní čtvrthodina patřila aktivním hráčům Sunderlandu, kteří už ve 4. minutě trefili tyč. O deset minut později orazítkoval brankovou konstrukci i hostující záložník Johnson. V 19. minutě se poprvé do šance dostali domácí a hned z toho byla branka. Španělský záložník Deulofeu si naběhl za obranu a překonal gólmana Pantilimona. Po půl hodině zvýšil na 2:0 Arouna Koné. Everton se snažil dohrát poločas s dvoubrankovým náskokem, ale ještě před přestávkou vsítil kontaktní gól Jermain Defoe a ukončil třízápasové čekání Sunderlandu na branku na hřišti soupeře.

Jak svěřenci kouče Allardyceho skončili první půli, začali tu druhou. Steven Fletcher si naběhl na van Aanholtův centr a vyrovnal na 2:2. O několik minut později šli do vedení zase domácí, když si obránce Coates srazil míč do vlastní brány. Gólové hody pokračovaly. V 60. minutě se po rychlé souhře s Deulofeuem prosadil Lukaku a bylo to 4:2. Téměř vzápětí se podruhé v zápase trefil útočník Koné a Toffees již vedli o tři branky. Střelec domácích byl při chuti a v 76. minutě dokonal hattrick.

Evertonu se v anglické lize podařilo dát pět a víc gólů podesáté. Sunderland, který minule slavil premiérové vítězství v sezóně, znovu klopýtl a pohybuje se na sestupových pozicích.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:
Everton–Sunderland 6:2 (31., 62. a 76. Koné, 19. Deulofeu, 55. vlastní Coates, 60. Lukaku – 45.+4 Defoe, 50. Fletcher)

Reklama

Související témata: