Hlavní obsah

Southampton - Bournemouth 2:0Southamptonu se proti Bournemouthu daří

Fotbalisté Southamptonu porazili na domácím stadionu v 11. kole anglické Premier League Bournemouth 2:0 a vyšvihli se na sedmé místo tabulky před Liverpool. Saints tak prodloužili bodovou sérii proti Bournemouthu, který na stadionu Southamptonu nikdy nezvítězil.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Nathaniel Clyne

Článek

Svěřenci trenéra Koemana plnili od začátku roli favorita. Nebezpečná byla zejména dvojice útočníků Mané a Pellé. Po pohledné kombinaci hráčů Southamptonu odcentroval v 31. minutě Bertrand a Steven Davis bez problémů otevřel účet zápasu. O dalších pět minut později přidal po dalším centru druhý gól Ital Pellé.

V druhém poločase se hra vyrovnala. Hosté se snažili zkorigovat skóre, ale scházela jim přesnost v zakončení. Střídající záložník Stanislas ve službách Bournemouthu se několikrát dostal do slibné příležitosti, jenže vždy selhal v zakončení. V závěru ještě nabídl šanci hostům domácí Wanyama, když se nechal vyloučit. Skóre se však už nezměnilo. Southampton tak po dvou remízách v řadě naplno bodoval. Hostující tým naopak prohrál potřetí za sebou a zůstal na sedmnáctém místě tabulky.

Anglická Premier League, 11. kolo:
Southampton - Bournemouth 2:0 (31. Davis, 36. Pellé)

Reklama

Související témata: