Hlavní obsah

Mourinhův konec? Radši prohrát, než vyhrát pro něj, uniklo z kabiny Chelsea

Londýn

Po sobotní porážce od Liverpoolu už to má kouč José Mourinho na lavičce Chelsea zřejmě opravdu hodně nahnuté. Připsal si už šestou ligovou prohru v sezóně a stále nedokáže úřadující anglické šampióny vrátit na vítěznou vlnu. V neděli už sice začal připravovat tým na středeční duel Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev, ale kdo ví, jak dlouho budou hráči Chelsea jeho pokyny ještě poslouchat.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Nad působením trenéra Josého Mourinha v Chelsea visí Damoklův meč.

Článek
Fotogalerie

Podle britských médií mají už i fotbalisté Blues excentrického trenéra dost a někteří dokonce mají výkon mužstva v zápasech úmyslně sabotovat.

Respektovaný komentátor seriózní rozhlasové stanice BBC 5 Live Garry Richardson dokonce citoval jednoho z hráčů Chelsea, jenž už raději nechce s portugalským trenérem vybojovat žádné vítězství.

„Dovolte mi říct, co o příběhu Chelsea vím. Moje informace pochází od hráče jejího prvního týmu. Bylo mi řečeno, že vztahy Mourinha s mnoha fotbalisty jsou na bodu mrazu. Mají už dost toho, jak se k některým z nich chová," rozpovídal se Richardson ve svém nedělním pořadu.

Mourinho vyhazov neočekává

„Mají už po krk jeho výbuchů. Obzvlášť s Edenem Hazardem má vztah mimořádně napjatý. A tady je navíc šokující výrok. Jeden z hráčů nedávno prohlásil: ´Raději prohraju, než abych vyhrál pro něj.´ Možná to padlo jen v návalu emocí, nicméně to vrhá určité světlo na to, v jaké náladě kabina je," dodal žurnalista z BBC.

Není divu, že se po těchto slovech začalo v Anglii horečně pátrat po identitě fotbalisty, jenž měl inkriminovaný výrok pronést. Nejčastěji se pochopitelně ukazovalo na Hazarda, nejlepšího hráče ligy uplynulé sezóny, jenž v té stávající upadl v nemilost Mourinha, jenž ho neváhá veřejně kritizovat.

V sobotu ho stáhl ze hřiště po necelé hodině hry a nahradil ho devatenáctiletým Kenedym Nunesem. Každopádně Chelsea i přes brzké vedení předvedla chabý výkon, Liverpool ji přehrával a po zásluze porazil.

Mourinho po utkání předvedl sérii bizarních rozhovorů. Na otázku, zda si nemyslí, že odkoučoval v Chelsea poslední zápas, odpověděl „ne". Samotný zápas vyhýbavě okomentoval: „Nemám co říct. Nemám co říct. Nemám co říct. Omlouvám se, ale nemám co říct."

Rozhodující slovo v jeho setrvání či odvolání bude mít majitel Roman Abramovič, jenž zatím drží nad výbušným Portugalcem ochrannou ruku. Ale Mourinhovy disciplinární prohřešky, mediálně hojně propíraný konflikt s doktorkou Evou Carneirovou a především mizerné výsledky Chelsea jeho trpělivost velmi těžce zkouší.

Ruský magnát už v minulosti několikrát prokázal, že s trenéry nemá zrovna moc slitování. A pokud se rozhodne pro změnu, nejspíš ho nijak nezviklá ani fakt, že Mourinhovi v srpnu prodloužil smlouvu o další čtyři roky do konce sezóny 2018/2019.

Měl by trenér José Mourinho na lavičce Chelsea skončit?
ano, situace je neúnosná
77,2 %
ne, Abramovič jej podrží
22,8 %
Celkem hlasovalo 23312 čtenářů.

Reklama

Související témata: