Hlavní obsah

Mourinho má další problém. Doktorka Carneirová ho žene k soudu

Londýn

Na trenéra fotbalové Chelsea Josého Mourinha se momentálně valí jedna špatná zpráva za druhou. Kromě katastrofálních výsledků jeho týmu v této sezóně, kvůli nimž mu hrozí vyhazov, bude čelit také žalobě ze strany bývalé týmové doktorky Evy Carneirové.

Kouč Chelsea Mourinho se zlobil na svůj lékařský tým.

 
Článek

Carneirová po konci na Stamford Bridge tak podle listu Daily Telegraph povede dva soudní spory, kromě Chelsea žaluje také samotného Mourinha. Portugalský kouč tak bude muset osobně stanout před soudem, pokud neproběhne mimosoudní vyrovnání.

Podle britského pracovního práva totiž může jednotlivec být osobně odpovědný za škody, pokud poškození nebo diskriminace bude prokázána. Žaloba proti Mourinhovi stojí na tom, že byl nápomocen akcím proti Carneirové a jejímu odvolání od prvního týmu a služební degradaci.

Mourinho lékařku veřejně zkritizoval

Roztržka Carneirové s Mourinhem se strhla v srpnu při utkání se Swansea, v němž lékařka vyběhla na hrací plochu k ošetření Edena Hazarda ve třetí minutě nastavení. Chelsea tak následně, i kvůli předchozímu vyloučení Thibauta Courtoise, musela dohrávat jen v devíti.

„Nebyl jsem spokojený s mým zdravotnickým personálem, protože i když jste lékař nebo sekretářka na lavičce, musíte pochopit hru," soptil tehdy po remíze 2:2 Mourinho.

Carneirová už se od té doby na lavičce Chelsea neobjevila a z klubu následně odešla. Protože jí londýnský celek odmítl vyplatit odstupné, podali právníci Carneirové stížnost, podle níž dala lékařka výpověď kvůli porušení smlouvy ze strany zaměstnavatele.

Reklama

Související témata: