Hlavní obsah

Tottenham - Aston Villa 3:1Tottenham po výhře nad Aston Villou poskočil na páté místo

Fotbalisté Tottenhamu zvítězili v epilogu 11. kola Premier League na domácím stadiónu nad poslední Aston Villou 3:0 a posunuli se v tabulce o skóre před West Ham na pátou příčku. Tým z Birminghamu prohrál posedmé v řadě a zůstává se ziskem čtyř bodů na dně ligové tabulky.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Článek

Na White Hart Lane, stadiónu Tottenhamu, už byl přítomen nový trenér Villans Francouz Rémi Garde, tým však ještě naposledy vedl dočasný kouč Kevin MacDonald. Ani jeden z nich však po první půli spokojený být nemohl.

Kohouti úvodní poločas orámovali svými brankami. V samotném začátku vyhrál u postranní čáry tvrdý souboj nad stoperem Clarkem Dembélé, pronikl do pokutového území a střelou na bližší tyč otevřel skóre. V nastaveném čase pak z levé strany odcentroval Rose, balón se odrazil k Allimu, jenž ranou k protější tyči propálil Guzana podruhé.

Hostům se ve druhé půli podařilo zápas zdramatizovat. Postaral se o to aktivní Ayew, který v 79. minutě vypálil zpoza velkého vápna a kvůli teči jednoho z obránců Spurs balón změnil směr a překvapil gólmana Llorise. Hosté vrhli vše do útoku, čehož vyhužili domácí. V nastaveném čase nahrál po rychlém brejku Lamela Kaneovi, který se zevnitř pokutového území trefil přesně do pravého horního rohu. Kane tak potvrdil střeleckou pohodu, v minulém kole nastřílel hattrick.

Anglická fotbalová liga, 11. kolo:
Tottenham - Aston Villa 3:1 (3. Dembélé, 45.+1 Alli, 90.+3 Kane - 79. J. Ayew).

Reklama

Související témata: