Hlavní obsah

Vy Angličani jste tak netrpěliví! smál se Klopp a přirovnával klub ke vztahu s manželkou

Německý trenér Jürgen Klopp působí v Liverpoolu krátce a teprve si zvyká na mentalitu obyvatel ve svém novém působišti. Proto ho rozesmál dotaz novináře, který od něj chtěl vyzvědět, jestli výhra nad Chelsea 3:1 znamená, že tým z města Beatles bude v probíhající sezóně bojovat o pozici mezi čtyřmi nejlepšími týmy.

Foto: Philip Brown, Reuters

Jürgen Klopp měl po výhře nad Chelsea neskrývanou radost.

Článek

Sestřih utkání Chelsea - Liverpool

Rodák ze Stuttgartu po dvou remízách s Tottenhamem a Southamptonem slavil na lavičce Liverpoolu první ligovou výhru. A hned nad Chelsea. Ta sice v letošní sezóně nezáří tak jako v té minulé, přesto byla výhra pro Kloppa a jeho svěřence slastná. Kromě výsledku totiž svěřence Josého Mourinha ti Kloppovi jasně přehrávali.

A proto otázka od anglického žurnalisty ohledně toho, zda Liverpool pomýšlí na účast mezi čtyřmi nejlepšími týmy. „Oh. To je neuvěřitelné, vy Angličani jste tak netrpěliví!" pobavil ostatní novináře Klopp a otočil se na přítomného rozhodčího Marka Clattenburga: „Oni se mě ptají na nejlepší čtyřku," postěžoval si. A sudí mu pohotově odpověděl: „Vítej v Anglii."

Pravdou je, že Liverpool se čtvrté příčce zaručující účast minimálně v předkole Ligy mistrů výrazně přiblížil, na Manchester United ztrácí čtyři body.

Manželku taky nechcete vyměnit

Osmačtyřicetiletý trenér, který se proslavil zejména působením na lavičce Dortmundu, prohlásil, že namísto spoléhání se na posily v budoucnu, hodlá vylepšit výkony stávajícího kádru. „Jsem tu tři týdny. A každý mi říká: ‚Měl bys koupit tohohle hráče, tohohle hráče nebo tohohle hráče', ale výsledky přináší hlavně práce s hráči, které člověk má k dispozici," vysvětluje.

A přidal i vtipné přirovnání: „Je to jako když se pohádáte s manželkou, taky ji nechcete každý den vyměnit."

„Věc se má tak - pracujete a pracujete a zlepšujete se. Nemyslíte na léto 2016. Já přece nevím, co se pak stane. Musíme jen zkoušet (hrát lépe) a pracovat a přibližovat se vysněnému cíli," dodal Němec a anglická fotbalová veřejnost se znovu ujistila, že s Kloppem přichází kromě fotbalových kvalit také zábava. To koneckonců prokázal už při příchodu do Reds, když prohlásil, že na Anfield Road dorazil Normal One.

Reklama

Související témata: