Hlavní obsah

Hazard touží odejít do Realu, píší anglická média

Londýn

Nejlepší fotbalista Premier League minulé sezóny Eden Hazard by mohl odejít do Realu Madrid. Tato informace je samozřejmě v rovině spekulací, ale jak naznačují tradičně dobře informovaná anglická média, k odchodu talentovaného záložníka do Realu Madrid je skutečně blíž, než by se mohlo na první pohled zdát. Důvod je nasnadě.

Foto: Alex Morton, Reuters

Vztah Edena Hazarda (druhý zleva) a Josého Mourinha (druhý zprava) není ideální.

Článek

Sestřih utkání Chelsea - Liverpool

Těm, kdo sledují fotbalové dění v Anglii, určitě neušlo, jak výrazně se změnil vztah mezi Hazardem a trápícím se trenérem José Mourinhem. Portugalec ještě v červenci poplácával Hazarda veřejně po ramenou, když o něm prohlásil, že patří mezi tři nejlepší fotbalisty světa. Své tvrzení opřel o skutečnost, že Premier League je považovaná za nejlepší ligu světa a Hazard byl zvolen nejlepším fotbalistou této soutěže za minulou sezónu.

Ale od té doby se mnohé změnilo. Aféra s lékařkou Carneirovou, sešup tabulkou a výsledkem je rozviklaná trenérská židle do té doby nedotknutelného Mourinha a Hazard trávící velkou porci hrací doby na lavičce. Do šlágru víkendového kola proti Liverpoolu (1:3) například nastoupil v základní sestavě, ale už po 59 minutách z hřiště odešel.

Hazard podepsal smlouvu na dalších pět let

Z kabiny přitom unikají ne zrovna lichotivé zprávy na adresu Special One a některé weby spekulují, že jejich autorem by mohl být právě Hazard. Čtyřiadvacetiletý Belgičan vidí řešení nastalé situace podle severu Daily Mail v přestupu do Realu Madrid, který o jeho služby delší dobu usiluje.

To by ale bylo výrazné oslabení týmu ze Stamford Bridge, což samozřejmě nebude chtít dopustit majitel Blues Roman Abramovič, který po mizerných výsledcích týmu uvažuje o vyhození Josého Mourinha. Pokud by přece jen svolil k Hazardově odchodu, s největší pravděpodobností by od Bílého baletu požadoval částku převyšující 86 miliónů liber, za kterou před dvěma lety odešel na Santiago Bernabeu Gareth Bale z Tottenhamu.

Abramovič drží trumfy ve svých rukou. Hazard se mu totiž v tomto roce upsal na dalších pět let, a pokud on sám na přestup nekývne, Belgičan zůstane v Londýně. Jak ale vyřeší napjatý vztah svého nejlepšího hráče a trenéra? Zdá se čím dál pravděpodobnější, že jeden z nich bude muset z klubu odejít...

Přestoupí Eden Hazard do Realu Madrid?
Ano
31,8 %
Ne
68,2 %
Celkem hlasovalo 4216 čtenářů.

Reklama

Související témata: