Hlavní obsah

Čechův zákrok znovu mezi pěti nejlepšími, sám gólman ale vyzdvihl úplně jiné

Londýn

Bleskurychlá reakce na brankové čáře rozhoduje a gólmani díky ní zas a znovu ničí nervy střelců. Přehled pěti nejlepších zákroků brankářů v 11. kole fotbalové Premier League je toho dalším důkazem. Podle porotců víkendu v Anglii vládl Jack Butland ze Stoke. V hitparádě ovšem nechybí ani Petr Čech, jehož už jen jediná nula dělí od vyrovnání rekordu soutěže, který drží David James.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters, Sport.cz

Ilustrační fotografie.

Článek

Trochu paradox. Porotci vybrali Čechínův skok k tyči po střele Ashley Williamse, sám brankář Arsenalu si přitom více cení jiných zákroků, jež na hřišti Swansea předvedl a přispěl jimi k výhře 3:0.

„Nebezpečná byla hlavně střela Sigurdssona a hodně důležitý byl i moment, kdy se nám ve spolupráci s Bellerínem podařilo zabrzdit nájezd Gomise," líčí Petr Čech na svých stránkách.

Vychytal svou již 168. nulu v anglické lize - a jen jediná ho dělí od vyrovnání rekordu soutěže, který drží David James.

„Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli, další nula je příjemný bonus," libuje si Čech.

Porotcům jinak nejvíc padl do oka bezbrankový duel Newcastlu se Stoke. Hostující Jack Butland dokonce obsadil první i druhé místo, neztratil se ani domácí Rob Elliot. Top 5 pak doplňuje Joe Hart, jehož Manchester City vede tabulku díky lepšímu skóre právě před Arsenalem.

Který zákrok se vám líbil nejvíc?
Zákrok č. 5 Petra Čecha (Arsenal)
52,4 %
Zákrok č. 4 Roba Elliota (Newcastle)
10,2 %
Zákrok č. 3 Joea Harta (Manchester City)
3,2 %
Zákrok č. 2 Jacka Butlanda (Stoke)
3,4 %
Zákrok č. 1 Jacka Butlanda (Stoke)
30,8 %
Celkem hlasovalo 3583 čtenářů.

Reklama