Hlavní obsah

Co s Rosickým? Testimonial a...? V Arsenalu už mají jasno, naznačuje britský list

Londýn/Praha

Po sezóně konec, odchod! Další prodloužení smlouvy s Tomášem Rosickým už nemá podle všeho londýnský Arsenal v plánu, naznačuje britský list Evening Standard. Po deseti letech bude působení kapitána české fotbalové reprezentace v dresu Gunners minulostí. Konečné rozhodnutí ovšem bude na kouči Arsénu Wengerovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický na srazu české fotbalové reprezentace před utkáním kvalifikace ME 2016 s Islandem.

Článek

„Obává se (trenér), zda je Rosický ještě schopen podávat stabilní výkony na nejvyšší úrovni, zvláště pak po posledním tréninkovém výpadku," píše list, podle kterého se dá očekávat, že odejdou i další dva zkušení borci - Mathieu Flamini a Mikel Arteta. Přetlak v záloze má Wengera údajně nutit rozloučit se s nimi.

Rosický, o jehož odchodu se spekulovalo už v létě a předpokládalo se, že zájem má Sparta, zatím stále ještě netrénuje naplno. I proto se dá očekávat, že ani v zimním přestupovém období nepůjde jinam.

Zdravotní trable provázejí kariéru pětatřicetiletého záložníka takřka permanentně. Naposledy se zranil v červnovém utkání kvalifikace mistrovství Evropy na Islandu a následně Arsenal přišel s informací, že nestihne začátek sezóny. V půli srpna se Rosický podrobil operaci kolena. Podle optimistických vyhlídek se měl vrátit v listopadu, ale pauza se protáhne...

"Řekněme, že někdy kolem Nového roku," reagoval před časem Wenger na dotaz, kdy by měl být k dispozici Rosický a další marodi Jack Wilshere a Danny Welbeck.

Může to být problém i pro českou reprezentaci před ME. Rosický toho nemusí moc odehrát na klubové úrovni, na druhou stranu je zřejmě menší pravděpodobnost dalšího zranění.

S čím na rozdíl od nové smlouvy může Rosický počítat, to je testimonial. Slavnostní zápas na počest desetiletky v klubu. Ze stávajícího kádru Arsenalu je momentálně nejdéle sloužícím hráčem.

Jaké bude podle vás působiště Tomáše Rosického v příští sezóně?
Arsenal
2,8 %
Sparta
35,6 %
jiný evropský klub
21,3 %
bohatý klub v Asii či Americe
6,3 %
žádné, ukončí kariéru
34 %
Celkem hlasovalo 20925 čtenářů.

Reklama