Hlavní obsah

Rosickému už povolil lékař trénink. Kdy se vrátí na hřiště?

Londýn

Po třech měsících může český fotbalový reprezentant Tomáš Rosický opět začít s tréninkem. Podle britského listu Daily Mail dostal při konzultacích se specialistou v Mnichově svolení k pozvolnému začátku s běžeckými dávkami. Záložník Arsenalu absolvoval v polovině srpna operaci kolena a od té doby nehraje ani netrénuje. Pokud půjde vše podle plánu, měl by být k dispozici pro soutěžní zápasy zhruba za dva měsíce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán české fotbalové reprezentaceTomáš Rosický.

Článek

„Řekněme, že se vrátí někdy kolem Nového roku," odhadl rekonvalescenci českého legionáře nedávno kouč Kanonýrů Arséne Wenger.

Rosický odletěl ve středu do Mnichova na konzultace se specialistou ohledně svého zranění. Ale zápas, v němž domácí Bayern deklasoval londýnský tým 5:1, na vlastní oči nesledoval.

Zatímco jeho spoluhráči odlétali se svěšenými hlavami a další komplikací ve snaze o postup do další fáze Ligy mistrů, český veterán si odvážel naději a lékařský souhlas s návratem do přípravy.

Ve zbytku sezóny se bude chtít Rosický dostat do formy před blížícím se mistrovstvím Evropy. Hrát bude ale také o příští angažmá, protože na konci sezóny mu vyprší na Emirates Stadium smlouva a v britských médiích se hojně spekuluje o tom, že tentokrát mu už kontrakt prodloužen nebude.

Reklama

Související témata: