Hlavní obsah

Chelsea na dně! Potřetí v řadě prohrála, Rudí ďáblové udrželi neporazitelnost

Londýn/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Stoke porazili ve 12. kole anglické Premier League na svém stadiónu Chelsea 1:0 a zasadili tak další ránu londýnskému celku. Blues, bez dohledu svého kouče Josého Mourinha, jenž byl penalizován za své excentrické výlevy po utkání s West Hamem, prohrála potřetí v řadě. Stalo se tak poprvé v historii klubu po příchodu majitele Romana Abramoviče od října 1999. Pozice trenéra Mourinha je kritická.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Diego Costa (vlevo) z Chelsea a Ryan Shawcross ze Stoke v utkání anglické ligy.

Článek
Fotogalerie

Hráči Blues vstoupili do utkání aktivně, snažili se kombinovat, ale svými nepřesnými pasy se připravovali o možnosti ke skórování. V 17. minutě zahrozili poprvé domácí, ale brankář Begovič se proti střele Johnsona blýskl skvělým zákrokem.

První vážnější šance Blues přišla ve 22. minutě, ale Ramiresův pokus z dálky skončil na rukou pozorného gólmana domácích. V závěrečných minutách prvního poločasu se v gólové šanci ocitl Diego Costa, ale Butland znovu výborně zasáhl.

Druhou půli začali lépe hráči Stoke. Útočné snažení přineslo ovoce v 53. minutě. Marko Arnautovič se nejlépe zorientoval v pokutovém území a střelou z první překonal Asmira Begoviče. Hráči Chelsea po inkasovaném gólu začali opět aktivně napadat a v 68. minutě mohlo být srovnáno. Navrátilec Pedro pohotově vypálil z hranice vápna, ale orazítkoval pouze tyč. Tlak hostujícího týmu nadále sílil. V 81. minutě se do dobré pozice dostal Hazard, jenže jeho střelu pohotově zblokoval obránce.

O pár minut později měl další gólovku Rémy, ale gólman Butland mu zakončení znepříjemnil. Hosté dál pokračují v tristních výkonech. Trenér Blues José Mourinho prohrál sedmý zápas v sezóně, což se mu v žádném z předchozích angažmá ještě nestalo.

Vardy má rekord na dosah

Leicester porazil  Watford 2:1 a zůstali na třetím místě v neúplné tabulce. Jedním gólem se na výhře Lišek podílel nejlepší střelec soutěže Jamie Vardy, který vstřelil svou dvanáctou branku v sezóně. Leicester tak udržel těsný náskok před čtvrtým Manchesterem United.

Svěřenci italského stratéga Ranieriho vstoupili do utkání lépe a soupeře trápili aktivním napadáním. Po čtvrt hodině napřáhl Marc Albrighton, jenže hostující brankář pohotově zakročil. O pět minut později se na druhé straně dostala do šance ofenzivní hvězda hostů Ighalo, ale trefila pouze tyč.

V druhém poločase pokračovala útočná hra domácích. Ve 48. minutě ještě hostující brankář Gomes zneškodnil pokus Albrightona, ale o čtyři minuty později otevřel účet zápasu Ngolo Kante. V 65. minutě přišla chvíle pro Jamieho Vardyho. Heurelho Gomes fauloval v pokutovém území a následnou penaltu anglický útočník s přehledem proměnil. Vstřelil tak devátý gól v řadě a přiblížil se rekordu Ruuda van Nistelrooye, k němuž mu schází pouze jediná branka.

Leicester si zkomplikoval cestu za snadnou výhrou čtvrt hodiny před koncem, když střelec prvního gólu Kante fauloval před vlastní brankou. Z pokutového kopu snížil Deeney, ale na zvrat v utkání se Sršni nezmohli. Lišky vyhrály potřetí v řadě a bodově se dotáhly na první Manchester City. Watford naopak po dvou výhrách v řadě prohrál.

Rudí ďáblové opět neinkasovali

Hráči Manchesteru United od začátku utkání jednoznačně dominovali. Po čtvrt hodině se k šanci prodral Mata, ale nedokázal přesně zakončit. Domácí praktikovali kombinační hru, ale k ohrožení soupeřovy branky se dostávali sporadicky. Ke konci prvního poločasu byla patrná větší snaha domácích změnit skóre. Ve 41. minutě se prezentoval nebezpečnou střelou útočník Lingard a o několik chvil později se na hranici pokutového území uvolnil Francouz Martial, ale našel pouze připravenou náruč brankáře hostů Myhilla.

Po změně stran se už svěřenci kouče van Gaala dočkali. V 52. minutě se k odraženému míči dostal Lingard a přesnou střelou k pravé tyči otevřel skóre. Byl to jeho první gól v dresu United. Rudí ďáblové nadále drželi územní převahu a vytvářeli si další střelecké možnosti. Ojedinělá šance West Bromwiche přišla v 74. minutě. Střídající Saido Berahino hlavičkoval, ale jeho pokus skončil vysoko nad břevnem. Na úplném konci vyfasoval hostující McAuley za faul ve vápně červenou kartu a Mata z nařízené penalty završil na konečných 2:0. Manchester United tak po dvou bezbrankových výsledcích zabral a v posledních čtyřech zápasech neinkasoval.

Lukaku proti West Hamu znovu skóroval

Kladiváři vstoupili do utkání bez elitního střelce Sakha, jenž se potýká se zdravotními trablemi, ale již ve druhé minutě se do obrovské šance dostal nigerijský záložník Moses, který těsně minul branku. Poté se hra vyrovnala a ve 29. minutě měl velkou příležitost hostující Deulofeu, ale španělský brankář Adrián bravurně zakročil. Známé pravidlo „Nedáš, dostaneš" se potvrdilo o minutu později, když domácí záložník Lanzini nekompromisně prostřelil gólmana Howarda. V závěru prvního poločasu uvolnil Gerard Deulofeu belgického útočníka Lukaka a ten srovnal na 1:1. Romelu Lukaku tak potvrdil, že se mu proti West Hamu daří. Vstřelil totiž branku ve všech sedmi zápasech, ve kterých za liverpoolský klub proti West Hamu nastoupil.

V druhém poločase také převažovala aktivita londýnského klubu, jenže netrpělivost v zakončení hatila veškeré brankové příležitosti. V 73. minutě nebezpečně hlavičkoval domácí Winston Reid, ale nemířil přesně. V závěru mohl podruhé skórovat Lukaku, ale jeho střela těsně minula levou tyč soupeřovy branky. West Ham se tak po dělbě bodů posunul na páté místo před Tottenham, který má však utkání k dobru.

Anglická Premier League, 12. kolo:
Bournemouth - Newcastle 0:1 (27. Pérez)
Leicester - Watford 2:1 (52. Kante, 65. Vardy z pen. - 75. Deeney z pen.)
Manchester United - West Bromwich 2:0 (52. Lingard, 90.+1 Mata z pen.)
Norwich - Swansea 1:0 (70. Howson)
Sunderland - Southampton 0:1 (69. Tadič z pen.)
West Ham United - Everton 1:1 (30. Lanzini - 43. Lukaku)
Stoke - Chelsea 1:0 (53. Arnautovič)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články