Hlavní obsah

Bournemouth - Newcastle 0:1Elliot vychytal výhru Newcastlu

Fotbalisté Newcastlu zvítězili ve 12. kole anglické Premier League na půdě Bournemouthu 1:0 a vymanili se ze sestupových příček. O vítězný gól se postaral španělský útočník Peréz.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Článek

Smolné utkání odehráli domácí hráči. V utkání přehrávali soupeře během celého zápasu, ale vynikající výkon gólmana Roba Elliota zajistil tři body hostujícímu celku. Ten musel ukázat své umění již ve čtvrté minutě, když reflexivním zákrokem vytáhl střelu Kinga. Ve 20. minutě to byl opět souboj útočníka Kinga s brankářem Newcastlu. Třiadvacetiletý Nor se se probil do pokutového území, ale Elliota překonat nedokázal. O sedm minut později se v jediné šanci objevil Ayoze Peréz a nekompromisně otevřel skóre. Byla to jediná přímá střela Strak na branku.

V druhém poločase nadále pokračovalo ofenzivní snažení hostů. Blízko k vyrovnání měl ve 46. minutě Matt Ritchie, ale jeho hlavičku vytěsnil na rohový kop připravený Elliot. Svěřenci kouče Howea se nadále snažili o srovnání, ale veškeré možnosti skončili na skvěle chytajícím brankáři Newcastlu. Bournemouth přestřílel soupeře 20:2, zcela dominoval i v počtu rohů (16:0), ale prostřelit Elliota se mu nepodařilo. Domácí tak prohráli počtvrté v řadě a pouze jednou udrželi čisté konto.

Anglická Premier League, 12. kolo:
Bournemouth - Newcastle 0:1 (27. Pérez)

Reklama

Související témata: