Hlavní obsah

Leicester - Watford 2:1Vardy útočí na rekord van Nistelrooye

Fotbalisté Leicesteru porazili ve 12. kole anglické Premier league Watford 2:1 a zůstali na třetím místě v neúplné tabulce. Jedním gólem se na výhře Lišek podílel nejlepší střelec soutěže Vardy, který vstřelil svou dvanáctou branku v sezóně.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Článek

Svěřenci kouče Ranieriho vstoupili do utkání lépe. Po čtvrt hodině napřáhl Marc Albrighton, jenže hostující brankář pohotově zakročil. O pět minut později se na druhé straně dostal do ke střele hostující Ighalo, ale trefil pouze tyč.

V druhém poločase pokračovala útočná hra domácích. Ve 48. minutě ještě brankář Gomes zakročil, ale o pár minut později otevřel účet zápasu Ngolo Kante. V 65. minutě přišla chvíle pro Jamieho Vardyho. Heurelho Gomes fauloval v pokutovém území a následnou penaltu anglický útočník s přehledem proměnil. Vstřelil tak devátý gól v řadě a přiblížil se rekordu vana Nistelrooye, k němuž mu schází jediná branka. Leicester si zkomplikoval cestu za výhrou čtvrt hodiny před koncem, když střelec prvního gólu Kante fauloval před vlastní brankou. Z pokutového kopu snížil Deeney, ale na zvrat utkání se Sršni nezmohli. Lišky vyhrály potřetí v řadě a bodově se dotáhly na první Manchester City. Watford naopak po dvou výhrách v řadě prohrál.

Anglická Premier League, 12. kolo:
Leicester - Watford 2:1 (52. Kante, 65. Vardy z pen. - 75. Deeney z pen.)

Reklama

Související témata: