Hlavní obsah

Arsenal remizoval se Spurs, Čech rekord nevyrovnal. Liverpool pod Kloppem poprvé prohrál

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu s Petrem Čechem v brance remizovali ve 12. kole anglické Premier League na Emirates Stadium 1:1 s Tottenhamem a nevyužili zaváhání Manchesteru City, který si neporadil s Aston Villou. Svěřenci německého stratéga Kloppa nezvládli domácí utkání proti Crystal Palace a poprvé po výměně trenéra nebodovali.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Harry Kane z Tottenhamu dává gól Petru Čechovi.

Článek
Fotogalerie

Arsenalu, který se v posledních týdnech potýká s početnou marodkou, patřila úvodní dvacetiminutovka. Kanonýři hýřili aktivitou, ale žádnou vážnější šanci si nevytvořili. Hosté vyrovnali hru a ve 25. minutě přišlo první varování pro domácí. Eric Dier však hlavičkoval mimo.

O sedm minut později utekl obraně Arsenalu útočník Kane a chladnokrevně obstřelil Čecha. Reprezentační gólman tak přišel o šanci vyrovnat v neděli rekord Premier League v počtu vychytaných nul, který s počtem 169 čistých kont drží David James.

Kanonýři v druhém poločase ještě přidali. Ve 48. minutě se blýskl brankář Lloris proti Campbellovi. Poté přišly dvě obrovské šance Francouze Girouda, ale scházela přesnost. Na druhé straně se po střele Eriksena předvedl český gólman. V 77. minutě vyrovnal střídající Gibbs po přihráce Özila, který jako první hráč v Premier League dokázal přihrát na gól v šesti zápasech za sebou. Svěřenci Arséna Wengera po pěti výhrách v řadě ztratili body a zůstali na druhém místě tabulky o skóre za Manchesterem City.

Gardeho povedená premiéra

Souboj týmů z opačných pólů tabulky začal ve Villa Parku úvodním náporem domácích. Po čtvrt hodině se hra vyrovnala a Citizens postupně začali diktovat tempo zápasu. První závar před brankou Aston Villy se odehrál v 17. minutě po střele Kolarova. K vidění byl útočný fotbal a hra se přelévala z jedné strany na druhou.

Po změně stran svěřenci kouče Pellegriniho přidali na agresivitě a v 54. minutě zahodil tutovku Sterling. Hosté sevřeli soupeře na jejich polovině a snažili se dobýt birminghamskou tvrz. V 65. minutě zaváhal v zakončení de Bruyne. Villans přečkali další ofenzivní výpady a po kompaktním srdnatém výkonu ubránili bezbrankový stav. Aston Villa po sedmi prohrách v řadě konečně bodovala. Premiéra nového kouče domácích Rémi Gardeho tak dopadla nad očekávání.

Klopp poprvé prohrál

Domácím, kterým se do základní sestavy vrátily klíčové opory, vyšel začátek zápasu. Před zrakem klubové ikony Stevena Gerrarda se snažili soupeře přehrávat kombinacemi, ale selhávali v koncovce. V 19. minutě napřáhl z dálky hostující Cabaye, ale Mignoletovu branku neohrozil. O pár okamžiků později už londýnští slavili. Yannick Bolasie se dostal ve vápně k odraženému balónu a otevřel skóre.

Po inkasovaném gólu přidali Reds na agresivitě a navrátilec Coutinhu ještě do poločasu srovnal na 1:1. Ihned po přestávce se neprosadil Benteke. Na druhé straně jen těsně minul Sako. Pokračovalo se ve vysokém tempu a v 82. minutě se dostal k dorážce obránce Dann a zajistil Eagles tři body. Liverpool tak poprvé pod trenérem Kloppem prohrál. Crystal Palace se po třech zápasech dočkal výhry a poskočil na osmé místo v tabulce.

Anglická Premier League, 12. kolo:
Aston Villa - Manchester City 0:0
Arsenal - Tottenham 1:1 (77. Gibbs - 32. Kane)
Liverpool - Crystal Palace 1:2 (42. Coutinho - 21. Bolasie, 82. Dann).

Reklama