Hlavní obsah

Čechína v hitparádě vynechali, víc ho však mrzí, že Kanonýři neskočili do čela

Londýn

Kanonýři doma jen remizovali v derby s Tottenhamem, jinak se ovšem fotbalisté Arsenalu drží na stejné bodové úrovni jako vedoucí Manchester City. To je pro brankáře Petra Čecha mnohem důležitější, než že ho porotci v hitparádě pěti nejlepších zákroků 12. kola anglické Premier League tentokrát vynechali. Zastoupení naopak mají Poláci, s nimiž se česká reprezentace brzy utká ve Vratislavi.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Článek

Nabízel se jim skok na první příčku, remíza 1:1 s Kohouty k němu ovšem nestačila. Čechíno však mohl být spokojený, několika zákroky Arsenal podržel.

„Je škoda, že jsme zaváhání Manchesteru City nevyužili, ale člověk musí jít zápas od zápasu a uvědomit si, že derby s Tottenhamem bylo opravdu těžké," líčí Petr Čech na svém webu.

„Ale z celkového pohledu můžeme být spokojeni. Jsme v pozici, v jaké jsme chtěli být, tedy ve skupině týmů, které budou hrát o titul," dodává Petr.

Teď ho s národním týmem čekají přípravné duely se Srbskem a v Polsku. „Bude to poslední reprezentační akce v tomto roce a bylo by stylové, abychom rok 2015 zakončili dobrými výsledky, když jsme si v něm vybojovali postup na EURO," přeje si Čech.

Poláci mají v nominaci také Lukasze Fabiaňského ze Swansea, jehož efektní zákrok z duelu s Norwichem obsadil v hitparádě druhé místo. Porazil ho pouze vítězný Rob Elliot z Bournemouthu.

Reklama

Související témata: