Hlavní obsah

Parádní góly byly o víkendu také klíčové, přitížily Chelsea či Arsenalu

Londýn

Jeden gól hezčí než druhý. A nejeden z nich také hodně důležitý. Jako by porotci při sestavování výběru pěti nejkrásnějších tref 12. kola anglické Premier League brali v potaz také jejich důležitost nejen pro dané fotbalové bitvy, ale také celé soutěže. Branky, které prohloubily krizi Chelsea či zabránily Arsenalu ujmout se vedení v tabulce, jsou toho dokladem.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Článek

Vítězem víkendu byl za technickou ránu k tyči pasován Jesse Lingard, jehož Manchester United tak ztrácí na první příčku už jen dva body.

V čele se mohl vyhřívat Arsenal - nebýt dlouhého pasu z hloubi pole, který zakončil Harry Kane. Petr Čech už další gól nedostal, Tottenham si nicméně z derby aspoň bod za plichtu 1:1 odvezl a Kanonýry v útoku na průběžný trůn zastavil.

Co ale má říkat zbědovaná Chelsea... Obhájce titulu hraje momentálně o záchranu, další ránu Mourinhovi a spol. zasadila porážka na Stoke. Postaral se o ni Marko Arnautovič. Dostal sice přihrávku za sebe, v pádu však stačil akrobaticky zápas jediným gólem rozhodnout.

Top 5 doplňuje lahůdková šibenice Manuela Lanziniho z West Hamu a liverpoolská kombinace zakončená Philippem Coutinhem.

Reklama

Související témata: