Hlavní obsah

Věčný náhradník v bráně! Angličan se slastného momentu dočkal až ve 33 letech

Třináct let, 86 zápasů a 4991 dnů čekal profesionální fotbalový brankář James Bittner na svůj první start v základní sestavě ligového utkání v Anglii. Třiatřicetiletý dlouholetý náhradník si poprvé zachytal od začátku v sobotním duelu za Plymouth ve čtvrté nejvyšší soutěži a hned pomohl k výhře 2:1 nad Yorkem.

Foto: Profimedia.cz

James Bittner se konečně dočkal.

Článek

"Začal jsem třemi body a doufám, že to bude takhle pokračovat," řekl Bittner, jenž se dostal do branky po zranění gólmanské jedničky Lukea McCormicka.

Bittner se poprvé v ligovém utkání posadil na lavičku 16. března 2002 v dresu Bournemouthu a od té doby až do soboty marně snil o tom, že se dostane od úvodní minuty na trávník. Své si odchytal v nižších soutěžích, ale při angažmá v jedné ze čtyř nejvyšších lig šanci stále nedostával.

"Začal jsem ve Swindonu, byl jsem i ve Fulhamu v Premier League, byl jsem v týmech druhé, třetí a čtvrté ligy, ale vždycky bohužel jako brankářská dvojka nebo trojka," řekl Bittner BBC. "Bylo to frustrující. Makáte naplno, jste na vrcholu sil a jen si v duchu říkáte, 'prosím, dejte mi šanci'," popsal.

Poprvé si vyzkoušel ligovou úroveň letos v lednu, když šel jako náhradník do druhého poločasu, nyní o víkendu byl poprvé v kariéře v zahajovací sestavě. Pro něj opravdu slastná chvíle. "Byla to dlouhá cesta, mírně řečeno," komentoval své čekání Bittner.

Reklama

Související témata: