Hlavní obsah

Manchester City - Liverpool 1:4Reds potupili Citizens

Ve šlágru 13. kola anglické Premier League porazil Liverpool na Etihad Stadium Manchester City 4:1 a trenér Klopp si připsal další cenný skalp velkého klubu. Citizens tak prohráli druhé domácí utkání v sezóně a klesli na třetí místo tabulky.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Raheem Sterling

Článek

Svěřenci Manuela Pellegriniho se mohli spoléhat na služby navrátivšího Agüera. Ale úvod utkání jim nevyšel podle představ. Velmi záhy se do vedení dostali Reds, když si Mangala nešťastně srazil míč za Hartova záda. Domácí se začali více tlačit do útoku, ale další trest přišel ve 23. minutě. Roberto Firmino přihrál Coutinhovi a ten z bezprostřední blízkosti zvýšil na 2:0. O dalších deset minut později to už bylo o tři branky. Tentokrát Brazilec Coutinho našel Firmina, který se nemýlil. Na konci poločasu ještě vykřesal Citizens naději Sergio Agüero, který krásnou pumelicí snížil na 1:3. Potvrdil tak, že se mu proti Liverpoolu daří. Skóroval v každém zápase, ve kterém proti Reds nastoupil.

Druhý poločas se nesl v duchu neproměněných akcí na obou stranách. Několikrát se před brankářem Hartem objevil osamocený Firmino, ale domácí gólman všechny jeho pokusy zlikvidoval. Na druhé straně se zaskvěl Mignolet, jenž nejdřív chytil střelu Agüera a následně vyzrál i na Sterlinga. V 81. minutě upravil na konečných 4:1 po rohovém kopu slovenský obránce Škrtel. Liverpool tak zlomil nepříznivou statistiku a po šesti utkáních na stadiónu Manchesteru City konečně zvítězil.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:
Manchester City - Liverpool 1:4 (44. Agüero - 7. vlastní Mangala, 23. Coutinho, 32. Firmino, 81. Škrtel).

Reklama

Související témata: