Hlavní obsah

West Bromwich - Arsenal 2:1Arsenal s Čechem neuspěl ve West Bromwichi

Fotbalisté Arsenalu, i Petrem Čechem v brance, prohráli ve 13. kole anglické Premier League s West Bromwichem 2:1 a propadli se na čtvrté místo tabulky. Svěřenci kouče Wengera nebodovali poprvé po šesti zápasech.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters, Sport.cz

Ilustrační fotografie.

Článek

Kanonýři stále nemají k dispozici kompletní kádr, a tak více prostoru dostávají ostatní hráči. V úvodu více drželi balón a kombinacemi se postupně dostávali před branku soupeře. V 15. minutě se k přímému kopu postavil Alexis Sánchez, ale domácí brankář Myhill skvěle zakročil.

Ve 28. minutě se už Gunners radovali. Özilovu standardku zakončil Olivier Giroud, který tak potvrdil střeleckou formu. Poté však přišel nečekaný obrat. O několik minut později inkasoval Čech poprvé. James Morrison si počkal na Buntův čechrovaný míč a vyroval na 1:1. Ve 41. minutě zabojoval domácí McClean, český brankář nezareagoval ideálně, a jeho střela se odrazila od Artety za brankovou čáru.

Po změně stran začali Londýnští velkým náporem. Snažili se vyrovnat, ale nepřesnou hrou se zbytečně připravovali o šance. V 50. minutě orazítkoval Özil pravou tyč a v 63. minutě selhal v pokutovém území Campbell. Na druhé straně byl již Čech překonaný, ale kvůli ofsajdu branka neplatila. V 75. minutě si špatně zpracoval přihrávku Sánchez a do zakončení se ani nedostal. Obrovskou příležitost ke srovnání měl v závěru Cazorla, ale z penalty přestřelil. Domácí přečkali i následný tlak Arsenalu a porazili londýnský celek po dlouhých 10 letech.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:
West Bromwich - Arsenal 2:1 (35. Morrison, 41. vlastní Arteta - 28. Giroud)

Reklama

Související témata: