Hlavní obsah

Znovu skvělý Čechíno! Robinzonádou z hitparády vychytal zmateného spoluhráče

Londýn

Slovník praví, že robinzonáda je zákrok fotbalového brankáře, při kterém dlouhým skokem k tyči chytá nebo vyráží střelu na bránu. A přesně takovým se v Anglii blýskl Petr Čech. „Byl to zřejmě nejlepší zákrok, jaký jsem v celé sezóně viděl. Neskutečný Čechův postřeh,“ chválí třeba Greg Downs, bývalý obránce Norwiche. Čechova lahůdka se v přehledu pěti nejlepších zákroků 14. kola anglické Premier League umístila na třetí příčce.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Na vyrovnání rekordu Premier League v počtu vychytaných čistých kont si musí ještě počkat. K remíze Arsenalu 1:1 na hřišti Norwiche však přispěl vydatným dílem. Hlavně v 70. minutě, kdy reflexivně vyškrábl hlavičku dezorientovaného spoluhráče Gabriela, který míč poslal přesně k tyči. A na ostrovech za to gólman české reprezentace sklidil velkou chválu.

„Při té hlavičce jsem toho moc neviděl, ale naštěstí jsem stihl zakročit. Ani jsem nevěděl, kdo to hlavičkoval," popisuje Petr Čech na svém webu.

V hitparádě zákroků ho přeskočil pouze Brad Guzan z Aston Villy a Jack Butland ze Stoke.

Pro Kanonýry je další plichta samozřejmě ztrátou. Navíc se jim neuvěřitelně rozrůstá marodka. S Norwichem se zranili Koscielny, Sánchez a Cazorla. Na marodce už jsou Arteta, Coquelin, Walcott, Welbeck, Wilshere a Rosický...

„Kvůli smolné sérii zranění nemáme příliš možností rotace hráčů a v utkání to bylo vidět. Posledních patnáct minut už nám trochu chyběly síly," mrzí Čecha.

Který gólman ve 14. kole anglické ligy podle vás předvedl nejlepší zákrok?
Hugo Lloris
6,5 %
Heurelho Gomes
1,6 %
Petr Čech
87,5 %
Brad Guzan
1,9 %
Jack Butland
2,5 %
Celkem hlasovalo 7242 čtenářů.

Reklama

Související témata: