Hlavní obsah

Rozverné Čechy v Ostravě nezastavil, v Anglii prohání gólové virtuózy

Londýn

Srbská reprezentace bude na fotbalovém EURO 2016 ve Francii chybět. Sotva se však hvězdy rozklíženého týmu vracejí do svých klubů, zas a znovu záři. Tak jako obránce Aleksandar Kolarov, jehož výstavní trefa figuruje v přehledu pěti nejkrásnějších gólů 14. kola anglické Premier League. Proti české reprezentaci před dvěma týdny v Ostravě nic takového nepředvedl.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Opožděná poklona pro Vrbův tým, koho ve Vítkovicích porazil (4:1). Aleksandar Kolarov odehrál celý přípravný zápas, ale také on byl na rozverně naladěné Čechy krátký. Po návratu do Premier League je však znovu jednou ze stěžejních postav Manchesteru City.

Jeho gól z duelu proti Southamptonu (3:1) je toho dokladem. Před sebou měl čtyři obránce i gólmana, přesto srbský bek celé klubko prostřelil a přesně k tyči zavěsil. V hitparádě mu patří třetí místo.

K nominaci mezi nejlepší přitom bylo o víkendu třeba skutečné gólové virtuozity. Mauro Zárate předvedl precizní přímý kop do šibenice, Patrick van Aanholt zase oslnil pumelicí z pořádné dálky k tyči. Jordan Ayew opil obránce protisměrnou kličkou a filigránsky obstřelil brankáře. Adam Smith pak dalekonosnou křížnou střelou o tyč demonstroval, že v Anglii vítězí klasický Angličan...

Který gól se vám v 14. kole Premier League líbil nejvíc?
Mauro Zárate
8,9 %
Patrick van Aanholt
2,1 %
Aleksandar Kolarov
4,9 %
Jordan Ayew
2,2 %
Adam Smith
81,9 %
Celkem hlasovalo 1778 čtenářů.

Reklama

Související témata: