Hlavní obsah

Messi a Guardiola do Manchesteru City? Šejkové chystají pohádkový balík

Londýn

Vedení Manchesteru City údajně intenzivně pracuje na dvou kontraktech, které převyšují rámec dosavadních dimenzí na fotbalovém trhu. Podle britského The Sun by od příští sezóny na Etihad Stadium rádi uvítali španělského trenéra Pepa Guardiolu a argentinskou hvězdu Lionela Messiho. Bohatí majitelé klubu ze Spojených arabských emirátů jsou ochotni se pořádně plácnout přes kapsu!

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Takhle ho zná celý fotbalový svět, Lionel Messi v dresu Barcelony. Vymění ho za jiný?

Článek

Podle listu by si měl Messi v dresu Citizens přijít na astronomických 57 miliónů eur (přes miliardu a půl korun) ročně, tedy bezmála trojnásobek stávajícího platu. Barceloně se šejkové chystají nabídnout odstupné ve výši 170 miliónů eur (zhruba 4,6 miliardy korun).

Osmadvacetiletý Messi má sice s katalánským velkoklubem smlouvu až do léta roku 2018, nicméně podle listu vyzněly úvodní rozhovory se zástupci argentinského vicemistra světa slibně. Trumfem pro Manchester by se mohl stát ve Španělsku pokračující proces proti útočníkovi Blaugranas a jeho otci kvůli údajnému krácení daní, za což hrozí oběma vězení na 22 měsíců a 15 dní.

Vedle toho informuje Sun o údajném sváru mezi Messim a Barcelonou kvůli tomu, že klubové vedení prý upřednostňuje prodloužení kontraktu s brazilskou hvězdou Neymarem před pojistkou budoucnosti čtyřnásobného držitele Zlatého míče na Camp Nou.

Odejde Guardiola v létě z Bayernu?

Pokud se námluvy podaří dotáhnout do úspěšného konce, mohl by se Messi v novém působišti sejít se svým bývalým koučem Guardiolou. Někdejší kormidelník a strůjce úspěchů Barcelony je hlavním kandidátem na post trenéra Citizens. Kontrakt v Bayernu mu vyprší po této sezóně a k jednání o jeho případném prodloužení zatím nedošlo.

„Trenéři přicházejí, trenéři odcházejí," prohlásil před časem na toto téma lakonicky šéf představenstva bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge.

Guardiola je se 17 milióny eur nejlépe placeným fotbalovým koučem současnosti. O jeho budoucnosti by více měla naznačit schůzka s představiteli mnichovského klubu naplánovaná na 19. prosince.

Miliardářská investiční společnost z Abú Zabí koupila Manchester City v roce 2008 a nevídané finanční injekce se záhy odrazily i ve výsledcích. V letech 2012 a 2014 klub získal titul v Premier League, radoval se rovněž z prvenství v FA Cupu (2011) a Ligovém poháru (2014). Pouze v Champions League zůstávají maximem aktuálního lídra anglické ligy dvě osmifinálové účasti - v obou případech vypadl z prestižní soutěže s Barcelonou.

Budou od příští sezóny působit v Manchesteru City Messi a Guardiola?
Ano, do týmu přijdou oba
18,3 %
Šejkům se podaří zlákat jen Guardiolu
25,3 %
Přestoupí jen Messi
3,5 %
Citizens nezískají ani jednoho
52,9 %
Celkem hlasovalo 10825 čtenářů.

Reklama