Hlavní obsah

Southampton - Liverpool 1:6Svatí bleskově udeřili, ale pak dostali výprask! Liverpool v Ligovém poháru exceloval

Southampton

Fotbalisté Liverpoolu potvrdili ve středečním čtvrtfinále Capital One Cupu vynikající formu z posledních zápasů. Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa deklasovali Southampton na jeho hřišti 6:1! Na St. Mary´s Stadium řádil zejména belgický útočník Divock Origi, který se blýskl hattrickem. Reds po hladké výhře doplnili v semifinále Ligového poháru trio Manchester City, Stoke a Everton.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Útočník Liverpoolu Divock Origi (zcela vlevo) slaví se spoluhráči gól proti Southamptonu ve čtvrtfinále Ligového poháru.

Článek
Fotogalerie

Na žádný debakl to přitom v úvodu utkání vůbec nevypadalo. Domácí příznivce rozjásal už po 39 vteřinách hry Mané, který si naskočil na centr Bertranda a hlavou překonal Bogdána.

Svatí drželi těsný náskok až do 25. minuty, kdy srovnal Sturridge. Stejný hráč pak o další čtyři minuty dokonal obrat a Reds následně rozpoutali na St. Mary´s střelecký uragán. Krátce před přestávkou se poprvé prosadil Origi, jenž zaznamenal premiérový gól v dresu Liverpoolu, a bylo to 3:1 pro hosty!

Domácí se po změně stran snažili o korekci skóre, jenže místo toho přišly další góly v síti Stekelenburga. V 68. minutě se ranou pod břevno prosadil podruhé v utkání Origi. V 73. minutě se zapsal do střelecké listiny také Ibe a kanonádu Liverpoolu završil v samém závěru Origi, jenž zkompletoval hattrick.

Reds se o účast ve finále střetnou se Stoke. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Everton a Manchester City.

Čtvrtfinále Ligového poháru:
Southampton - Liverpool 1:6 (1:3)
Branky: 1. Mané - 45., 68. a 86. Origi, 25. a 29. Sturridge, 73. Ibe.
Středeční los semifinále:
Everton - Manchester City
Stoke - Liverpool
První zápasy jsou na programu 5.1., odvety pak 26.1.2016.
Který tým vyhraje Ligový pohár?
Manchester City
22,5 %
Everton
3,8 %
Liverpool
70,5 %
Stoke
3,2 %
Celkem hlasovalo 4147 čtenářů.

Reklama

Související témata: