Hlavní obsah

Rána pro Rudé ďábly - zraněný kapitán Rooney jim bude chybět

Pro Rudé ďábly docela komplikace. V patnáctém kole Premier League je čeká duel s West Hamem United, ovšem v sobotním zápase na Old Trafford se budou muset obejít bez svého kapitána Wayna Rooneyho. „Minulý týden ve střetnutí s Leicesterem utrpěl ošklivé zranění kotníku, které se vůbec nezlepšilo,“ potvrdil trenér Manchesteru United Louis van Gaal.

Foto: Phil Noble, Reuters

Zraněný Wayne Rooney bude Manchesteru United chybět.

Článek

Není to jediná komplikace, které musí kouč Rudých ďáblů čelit. Na marodce už jsou Herrera a Jones, už v týdnu k nim přibyl Rojo, který si ve středu při tréninku vykloubil rameno, teď všechno dovršily problémy Rooneyho.

„Nedokážu odhadnout, jak dlouho nám bude chybět. Záleží na doktorech, ale jeho start v sobotním střetnutí s West Hamem je každopádně vyloučený," přiznal Louis van Gaal, že se bude muset obejít bez kapitána.

Kladiváři jsou přitom schopni na Old Trafford překvapit. Troufli si na Arsenal, z jehož svatostánku si odvezli všechny tři body, vyhráli nad Liverpoolem na Anfield Road, porazili Manchester City a Chelksea, míní si vyšlápnout i na Manchester United.

„Jenže uspět na Old Trafford bude hodně těžké, neboť Manchester hraje úplně jiný fotbal, než za Fergusonovy éry. Kompaktní, založený na propracované defenzívě a organizované obraně, takže se mu dávají jen těžko góly. Však jich také obdržel nejméně ze všech mužstev Premier League, což o mnohém vypovídá," upozorňuje trenér West Hamu Slaven Bilič.

West Ham chce uspět

„Mnozí experti sice našeho sobotního protivníka kritizují a označují jeho fotbal za nudný, jenže i oni musí uznat, že jde o pojetí velice efektivní. Vždyť United jsou v tabulce jen bod za vedoucím Manchesterem City," připomíná chorvatský kouč na lavičce West Hamu.

I on čelí problémům, neboť zraněni jsou Sakho, Valencia a Payet, kapitán Kladivářů Noble se naopak do sestavy vrací.

„Bude na nás, abychom se s absencemi vyrovnali. Jsem přesvědčen, že jsme schopni si poradit a na Old Trafford uspět," je optimistou Slaven Bilič.

Reklama

Související témata: