Hlavní obsah

Hrát za Arsenal je větší hazard se zdravím než býčí zápasy. Wenger ale doktory hájí

Londýn

Už je to dávno obehraná písnička, ale pro fotbalisty Arsenalu je bohužel stále neúprosně aktuální. Tým z Emirates Stadium dlouhodobě kosí vlny zranění a zdravotních problémů, které se u některých jedinců na sebe nabalují jako sněhová koule. Další z řady pohrom zastihla Kanonýry v posledních dnech.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Rozladěný trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Článek
Fotogalerie

Na listinu zraněných přibyli Alexis Sánchez, Santi Cazorla a Laurent Koscielny. Kvůli zdravotním problémům jsou mimo hru také Tomáš Rosický, Francis Coquelin, Jack Wilshere, Mikel Arteta, Danny Welbeck či Kieran Gibbs.

Právě kapitán české reprezentace Rosický ví o nekonečných zdravotních trablech v londýnském klubu své. Ale podle statistik sázkové kanceláře Paddy Power není český chronický marod nejhorším případem v současném kádru Gunners.

V žebříčku hráčů nejnáchylnějším ke zranění se před něj dostali Abou Diaby a Theo Walcott.

Zranění každý pátý den

Zmíněná sázková kancelář spočítala, že hráči londýnského klubu utrpěli od začátku sezóny 2004/05 celkem 831 zranění, což dává v průměru jednoho zraněného hráče v rozmezí každých pěti dnů.

S trochou nadsázky dává statistiku do kontextu srovnáním s býčími zápasy ve Španělsku, kde v důsledku soubojů s rozzuřeným turem evidují v průměru 47 zranění za rok, tedy v průměru jedno na každý sedmý den. Teoreticky je tedy pro zdraví bezpečnější dráždit s muletou býka, než hrát fotbal za Arsenal.

Není divu, že se za neutěšený zdravotní stav hráčů Arsenalu dává dlouhodobě vina špatné práci klubových lékařů. Jejich podíl na neblahé situaci však kouč Arsene Wenger vylučuje.

„Hráče pravidelně podrobujeme lékařským testům. Každý týden. Jsme v tom poměrně sofistikovaní," odmítl na páteční tiskové konferenci Wenger vinu realizačního týmu.

Reklama

Související témata: