Hlavní obsah

Mourinho: Už budeme hrát jen o šestku! A co ta soupeřova ruka, porážku jsme si nezasloužili

Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea nezvládli další utkání, přestože se jim do brány po více než třech měsících vrátila brankářská jednička Courtois. Svěřenci Josého Mourinha si v 15. kole anglické ligy za celých devadesát minut proti Bournemouthu vypracovali pouze jednu nebezpečnou příležitost a na Stamford Bridge prohráli 0:1. Rozhodující okamžik se zrodil v 82. minutě. Hosté zahrávali rohový kop a po zmatcích ve vápně se prosadil Glenn Murray, jenž ukončil dlouhé čekání Cherries na výhru.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Manažer Chelsea José Mourinho reaguje na vítězný gól Bournemouthu.

Článek

Sestřih utkání Chelsea - Bournemouth

Pro portugalského kouče je to další rána. Chelsea prohrála osmé utkání v sezóně a tentokrát proti nováčkovi, který se pohybuje na hraně sestupu. Londýnský klub prohrál po 43 zápasech, v nichž ho na jeho hřišti žádné nové příchozí mužstvo neporazilo. Naposledy se to podařilo Charltonu v dubnu 2001. Blues dělí pouhé tři body od sestupových pozic.

"Samozřejmě jsem znepokojený. Chelsea ale nebude bojovat o záchranu. Už to ovšem nebude ani o první čtyřku, spíše o pozici mezi prvními šesti. Ale prohrát jsme si nezasloužili," řekl k zápasu rozladěný stratég.

Chelsea je čtrnáctá, její vítězný soupeř unikl ze sestupových příček - je sedmnáctý.

Mourinho si postěžoval na verditky rozhodčího Jonese. "Chyboval. Byla tam jasná ruka a penalta," podotkl zejména v narážce na situaci, kdy se Chelsea domáhala pokutového kopu a také na sporný gól hostů, kteří možná skórovali z ofsajdu.

Ani na moment však neuvažoval o odstoupení z funkce. "Je to skličující, ale není čas brečet. Ve středu hrajeme důležité utkání s Portem a musíme se náležitě připravit," vyhlížel budoucí utkání v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: