Hlavní obsah

Arsenal - Sunderland 3:1Vyrovnání rekordu se Čech nedočkal, ale připisoval si cenné zákroky

Londýn

Fotbalisté Arsenalu pohodlně dokráčeli v 15. kole anglické Premier League k vítězství nad Sunderlandem 3:1 a po třech bodových ztrátách se radují z výhry.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Arsenalu se po minulém utkání s Norwichem rozrostla marodka o Cazorlu a Sáncheze, ale na obrazu hry to nebylo příliš znát. Domácí přehrávali Černé kočky ve všech činnostech, ale hrozili sporadicky. Po půl hodině se osmělili hosté a úvodní gól měl na hlavě Borini, jenže jeho pokus těsně minul Čechovu branku. Předtím stejného střelce vychytal ve 4. minutě. Zvyklý už je likvidovat pokusy spoluhráčů, tentokrát ho nezaskočil Flamini.

O chvilku později poslal přesný pas Özil a Joel Campbell rozvlnil síť za brankářem Pantilimonem. Na konci poločasu si pak pořádnou porci smůly vybral Giroud, jenž po přímém kopu hostů přesnou ranou překonal vlastního brankáře. Petr Čech si tak na vyrovnání Jamesova rekordu (169 x čisté konto) musí stále počkat.

V druhé půli pokračoval tlak Kanonýrů, který v 63. minutě zužitkoval Olivier Giroud. Odčinil tak vlastní gól ze závěru poločasu. Čech skvěl vyřešil závar v 58.  minutě.  Čtvrt hodiny před koncem mohl vyrovnat Duncan Watmore, ale Čech pohotovým zákrokem zabránil gólu. Nastavený čas patřil Aaronu Ramseymu, který uzavřel skóre zápasu na 3:1. Svěřenci trenéra Wengera se tak posunuli druhé místo tabulky.

Anglická Premier League, 15. kolo:
Arsenal - Sunderland 3:1 (33. Campbell, 63. Giroud, 90.+3 Ramsey - 45. vlastní Giroud)

Reklama

Související témata: