Hlavní obsah

Chybí nám zabiják, vysvětluje střelecké trápení Rudých ďáblů Schweinsteiger

Pro Rudé ďábly docela komplikace. Jejich střelecké trápení nebere konce, neboť ani v ligovém duelu s Aston Villou se neprosadili a museli se spokojit s bezbrankovou remízou, přitom v úterý večer musí v posledním duelu základní skupiny Ligy mistrů ve Wolfsburgu bezpodmínečně vyhrát. Jedině tak budou mít jistý postup do jarních vyřazovacích bojů. A přitom se budou muset obejít bez kapitána Wayne Ronneyho, jehož střelecká potence není sice letos nijak mimořádná, ale alespoň nějaký gól sem tam dá.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Záložník Manchesteru United Bastian Schweinsteiger (zcela vpravo) slaví se spoluhráči gól. I on musí obstarávat střelbu.

Článek

Marodka Manchesteru je přeplněná, Rojo, Herrera, Jones, Valencia jsou zraněni a do Německa k poslednímu zápasu neletěli, k nim se přidal Schneiderlin a chybět bude i Rooney, jehož zranění kotníku je vážnější a komplikovanější, než lékaři původně předpokládali.

Pro trenéra další problém, i když kapitán Rudých ďáblů prožívá na podzim podobnou střeleckou mizérii, jako jeho spoluhráči. Vždyť zatím dal pouze sedm gólů ve všech soutěžních zápasech, do nichž nastoupil, a přesto je nejlepším střelcem Red Devils

„Věřím, že se i bez Rooneyho v Německu se prosadíme a góly dáme. Už vzhledem k tomu, kolik šancí si v každém zápase připravujeme," doufá trenér Louis van Gaal, že střelecké probuzení přijde v pravý čas.

Německý legionář ve službách Manchesteru United Bastian Schweinsteiger ale podobnou jistotou jako trenér neoplývá.

„Příležitosti si sice připravujeme v každém utkání, ale problém je v tom, že z nich nedáváme góly. Přitom problém není v tom, že by se snad naši hráči báli pronikat do soupeřovy šestnáctky a operovat v ní. Schází nám ale útočník s instinktem zabijáka. Někdo takový, jako je Ronaldo, Messi či Thomas Müller, kteří jsou po gólech hladoví a dávají je," povzdechl si Schweinsteiger po bezgólové remíze s Aston Villou.

Trenér Van Gaal je sice optimistou a věří, že jeho svěřenci důležitý úterní zápas zvládnou, ale i on si ve skrytu duše připouští krizovou variantu a předčasný konec v Lize mistrů.

„Nechceme skončit, ale ve fotbale je možné všechno. Náš momentální problém spočívá v tom, že zatímco v Premier League máme na střelecké probuzení ještě čas, neboť soutěž končí až v květnu, v Champions League teď o všem rozhodne jeden jediný zápas," je si nizozemský kouč vědom, že jeho tým musí ve Wolfsburgu bezpodmínečně vyhrát, aby nebyl odkázán na výsledek druhého zápasu skupiny B.

V něm hostí Eindhoven moskevské CSKA, a jestliže vyhraje, nastřádá celkem deset bodů. Wolfsburg jich má na kontě momentálně devět, Manchester United osm.

Reklama

Související témata: