Hlavní obsah

Legendární Ferguson se bojí jako nikdy předtím. Strach má z největšího rivala

Manchester

Uznávaný fotbalový trenér a odborník Sir Alex Ferguson přiznal, že má velké obavy z angažmá kouče Jürgena Kloppa v Liverpoolu. Třiasedmdesátiletý Ferguson strávil kus života v konkurenčním Manchesteru United a nyní se bojí, že Reds dosáhnou pod vedením charismatického Němce velkého pokroku a předstihnou Rudé ďábly.

Foto: Profimedia.cz

Sir Alex Ferguson

Článek
Fotogalerie

Jürgen Klopp dosáhl velkých věcí v Borussii Dortmund a také fanoušci Liverpoolu od něj čekají postupný progres až k nejvyšším příčkám. A právě z toho má legendární Ferguson strach.

„Mám a dělá mi to starosti. Jürgen je fantastická osobnost a má velkou důvěru. Jednou z věcí, které v Manchesteru United nechceme, je to, aby byl Liverpool před námi," citovala britská média Fergusona. „Pokaždé vycení ty velké bílé zuby, což značí jediné - že si fotbal nesmírně užívá. Známe se už delší dobu. Klopp má ten správný drajv, výborné znalosti a působivé vystupování," ocenil Ferguson osmačtyřicetiletého německého trenéra.

Rodák z Glasgow se také postavil za svého někdejšího rivala z Chelsea Josého Mourinha. Ten prožívá na Stamford Bridge suverénně nejhorší ročník (14. místo v Premier League) a hojně se spekuluje o jeho vyhazovu.

Majitel Blues Roman Abramovič však v srpnu s Portugalcem prodloužil smlouvu a podle všeho s ním stále počítá. „Za posledních deset let vyhodil tolik trenérů... Podle mě se z toho poučil. Měl by Josému důvěřovat. V současné chvíli není důvod odvolávat jednoho z nejlepších trenérů všech dob. Mourinho je zvyklý vyhrávat velké trofeje a jeho případný vyhazov by byl pošetilý," uzavřel Ferguson, který s celkem z Old Trafford vyhrál třináct ligových titulů a získal dvě prvenství v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: