Hlavní obsah

United padli s trpaslíkem, Citizens jsou v čele! Lukaku stíhá Vardyho

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City porazili v 16. kole anglické Premier League na svém stadiónu Swansea 2:1 a vyšvihli se do čela neúplné tabulky. O výhru se v závěru zasloužil útočník Iheanacho. Městský rival Manchester United překvapivě prohrál v Bournemouthu 1:2 a po sedmi zápasech nebodoval. Belgický útočník Lukaku pomohl Evertonu jedním gólem k remíze 1:1 v Norwichi a celkově si připsal 12. trefu v sezóně.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Wilfried Bony vstřelil proti Swansea první gól Manchesteru City.

Článek
Fotogalerie

Domácí se stále musí obejít bez několika klíčových opor a úvod utkání nebyl podle jejich představ. Swansea pod novým trenérem Curtisem začala agresivně. Už po pěti minutách se uvolnil Routledge a Joe Hart musel zakročit. Po čtvrt hodině si naběhl do vápna Sigurdsson a znovu se zaskvěl brankář manchesterského klubu. Postupně se rozehrávali svěřenci kouče Pellegriniho a ve 26. minutě přišla chvíle pro Wilfrieda Bonyho. Bývalý útočník Swansea se z malého vápna hlavou nemýlil.

Po změně stran se opět několikrát blýskl skvělý Hart, který tak držel jednogólový náskok svého týmu. Krušné momenty přinesl až úplný závěr. V 90. minutě byli hosté blízko historicky prvním bodů na Etihad Stadium po vyrovnávací brance Gomise, jenže o dvě minuty pozdě rozhodl o výhře Citizens nigérijský útočník Iheanacho, jenž tečoval Tourého střelu za záda gólmana Fabiaňského.

Bournemouth si vyšlápl na dalšího giganta

Přestože se obě mužstva pohybují na opačném konci tabulky, ve vzájemném souboji to vůbec nebylo znát. Napomohla k tomu i početná marodka, s níž se United potýkají. V premiérovém utkání mezi oběma kluby v nejvyšší soutěži šli do vedení domácí už po dvou minutách. Stanislas zahrával rohový kop a jeho zakroucený centr skončil překvapivě za zády brankáře de Gey. Poté převzali otěže Rudí ďáblové, ale Fellaini ani McNair domácího gólmana nepřekonali. Ve 24. minutě se dostal k dorážce Marouane Fellaini a bylo vyrovnáno.

Po přestávce znovu udeřili domácí Cherries. Norský útočník King se zorientoval ve vápně a španělský gólman byl bez šance. Srovnat skóre mohl znovu belgický záložník, ale radost mu překazil Artur Boruc. Následně zblízka přestřelil domácí Murray. V závěru předvedl pěknou individuální akci Martial, jenže ani on nemířil přesně a nevyrovnal. Bournemouth si tak po skalpu Chelsea připsal další cennou výhru.

Everton na Kanárky nevyzrál

První půle vyšla lépe Evertonu, který od úvodních minut ohrožoval branku Declana Rudda. Po čtvrt hodině otevřel skóre belgický útočník Lukaku. Potvrdil tak střeleckou formu. V sedmi duelech anglické soutěže dal osm branek. Aktuálně je druhým nejlepším střelcem za Jamie Vardym z Leicesteru. Ve 30. minutě se ocitl v obrovské příležitosti Romelu Lukaku, ale nehlavičkoval přesně.

Druhý poločas přinesl trochu opačný průběh. Ihned po změně stran vyrovnal po zmatcích po rohovém kopu Wesley Hoolahan, který se po zraněný úspěšně vrátil do sestavy Kanárků. Hráči Norwiche nadále přehrávali hostující Toffies a v 70. minutě zahodil tutovku domácí Jerome. V závěrečných minutách ani jedno mužstvo nestrhlo vítězství na svoji stranu a vzájemný souboj skončil už po šesté dělbou bodů. Kanárci nevyhráli po čtvrté za sebou a potvrdili, že mají s bráněním problémy. Pouze jednou udržela obrana domácích čisté konto.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:
Norwich - Everton 1:1 (47. Hoolahan - 15. Lukaku)
Crystal Palace - Southampton 1:0 (38. Cabaye)
Manchester City - Swansea 2:1 (26. Bony, 90.+2 Iheanacho - 90. Gomis)
Sunderland - Watford 0:1 (4. Ighalo)
West Ham United - Stoke 0:0
Bournemouth - Manchester United 2:1 (2. Stanislas, 54. King - 24. Fellaini)

Reklama