Hlavní obsah

Manchester City - Swansea 2:1Iheanacho rozhodl v nastavení o výhře Citizens

Fotbalisté Manchesteru City porazili v 16. kole anglické Premier League na svém stadiónu Swansea 2:1 a vyšvihli se do čela neúplné tabulky. O výhru se v závěru zasloužil útočník Iheanacho.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Domácí se stále musí obejít bez několika klíčových opor a úvod utkání nebyl podle jejich představ. Swansea pod novým trenérem Curtisem začala agresivně. Už po pěti minutách se uvolnil Routledge a Joe Hart musel zakročit. Po čtvrt hodině si naběhl do vápna Sigurdsson a znovu se zaskvěl brankář manchesterského klubu. Postupně se rozehrávali svěřenci kouče Pellegriniho a ve 26. minutě přišla chvíle pro Wilfrieda Bonyho. Bývalý útočník Swansea se z malého vápna hlavou nemýlil.

Po změně stran se opět několikrát blýskl skvělý Hart, který tak držel jednogólový náskok svého týmu. Krušné momenty přinesl až úplný závěr. V 90. minutě byli hosté blízko historicky prvním bodů na Etihad Stadium po vyrovnávací brance Gomise, jenže o dvě minuty pozdě rozhodl o výhře Citizens nigerijský útočník Iheanacho, který tečoval Tourého střelu za záda Fabiaňského.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:
Manchester City - Swansea 2:1 (26. Bony, 90.+2 Iheanacho - 90. Gomis)

Reklama

Související témata: