Hlavní obsah

Fotbalistovi Bournemouthu zemřela dcera. O dva dny později pomohl k historické výhře

Bournemouth

Historický týden nováčka Premier League! O uplynulém víkendu šokoval Bournemouth triumfem nad mistrovskou Chelsea na Stamford Bridge (1:0), v sobotu si připsal skalp Manchesteru United (2:1). Bournemouth se stal po Evertonu teprve druhým klubem, který dokázal pokořit Blues a Rudé ďábly v anglické lize ve dvou duelech v řadě.

Foto: Toby Melville, Reuters

Trenér Bournemouthu Eddie Howe (vpravo) objímá Harryho Artera.

Článek

Třešně, jak se klubu přezdívá, vedly od druhé minuty po gólu Stanislase, ještě do přestávky sice Fellaini vyrovnal, ovšem krátce po změně stran vstřelil King vítěznou branku.

„Je to fantazie, porazit během pár dnů dva slavné anglické kluby. Věřím, že tyto výhry budou začátkem obratu k lepšímu," prohlásil trenér Eddie Howe. Jeho tým, který byl ještě nedávno přikovaný u dna tabulky, bodoval počtvrté v řadě. United naopak museli po středečním vyřazení z Ligy mistrů strávit další pád.

Snazší bylo hrát

Hrdinou zápasu byl záložník Harry Arter, byť se do gólových statistik nezapsal. Dva dny před utkáním jej zasáhla osobní tragédie: porod nepřežila jeho dcerka... Přesto se rozhodl proti Manchesteru nastoupit.

„Mohl jsem se uzavřít do sebe a truchlit doma. Zjistil jsem však, že je snazší přijít a hrát. Věřím, že moje partnerka na mě byla hrdá," pravil Arter tichým hlasem. „Byl to velký zápas, na který se bude v Bournemouthu dlouho vzpomínat. Můžeme být na sebe pyšní, co jsme dokázali. Moc děkuju majiteli klubu, spoluhráčům i ostatním lidem za podporu v pro mě těžké chvíli, moc si toho vážím," dodal Arter.

Když v 86. minutě opouštěl hřiště, stadión povstal a skandoval jeho jméno. Domácí příznivci měli na rukávech černé pásky. Když dokráčel za postranní čáru, kouč Howe jej objal. Irský reprezentant měl slzy na krajíčku... „Byl to pro Harryho velmi emotivní týden. Má můj obdiv, že se dokázal oprostit od té tragédie," prohlásil Howe.

Reklama

Související témata: