Hlavní obsah

Uff, to byla klika. Čech se ukopnul a málem potopil svůj rekord

Londýn

Chtěl vzniklou situaci řešit konstruktivně, málem to špatně dopadlo. Zatímco v minulých zápasech jeho rekord střelbou na vlastní branku oddalovali spoluhráči, tentokrát se mohl Petr Čech vytrestat úplně sám. Riskantní a nepovedený odkop před brankovou čárou ale přestál a ze hřiště odcházel nejen jako velký rekordman, ale také jako protagonista přehledu vtipných a bizarních scének 16. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Video již není dostupné

Článek

Kde se to v něm jenom vzalo? Diváci nestačili žasnout, do čeho se to pustil. Na Petra Čecha se vyřítil dotírající Rudy Gestede z Aston Villy, ale brankář Arsenalu chtěl míč levačkou rozehrát na svého spoluhráče Pera Mertesackera.

Balon mu ovšem od nohy odskočil a servíroval ho tak soupeři k pohodlnému zakončení. Ani Gestede ovšem takový kiks nečekal, spadl na zadek a jeho šance byla v háji.

Gunners tak vyhráli na hřišti soupeře 2:0 a brankář české reprezentace vychytal svou 169. nulu v anglické lize a vyrovnal rekord v počtu čistých kont, který držel David James. Úvodních 162 čistých kont vychytal v dresu Chelsea, zbylých 7 za Arsenal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články