Hlavní obsah

Hráči zradili moji práci. Stydím se za nás, čertil se Mourinho

Pád mistrovské Chelsea tabulkou Premier League pokračuje. Blues nestačili v pondělní dohrávce na vedoucí Leicester a po deváté porážce (1:2) v sezóně už je dělí jen bod od sestupu. Kouč José Mourinho nechápe špatné výkony svých hráčů a po utkání si posteskl, že jeho práce byla „zrazena“.

Foto: John Sibley, Reuters

Trenér Chelsea José Mourinho

Článek
Fotogalerie

„Jednou z mých největších kvalit je to, že umím přečíst hru soupeře pro své hráče. Jenže teď mám pocit, že moje práce byla zrazena," postěžoval si kouč Chelsea před novináři.

Zatímco jeho tým v lize za celou minulou sezónu prohrál jen třikrát a s náskokem osmi bodů na Manchester City slavil titul, letos má po šestnácti zápasech trojnásobný počet proher a boj o obhajobu museli na Stamford Bridge už dávno odpískat.

„Jednou z možností je, že minulou sezónu jsem odvedl skvělou práci a přivedl jsem hráče na úroveň, která jim není vlastní a nejsou tudíž schopni se na ní udržet," spekuloval Mou.

Nejsme v bitvě o záchranu

Jeho tým ztrácí na vedoucí Leicester už propastných dvacet bodů. Boj o čelo tabulky je zkrátka pryč, novou realitou je fakt, že v sobotu bude Chelsea proti předposlednímu Sunderlandu odvracet pád do sestupového pásma.

„Akceptuji, že jsem v sestupové zóně, ale nemůžu akceptovat to, že jsme v sestupové bitvě. Když se podíváte na tabulku, tak tam prostě jsme. Když ale mluvíte o boji o záchranu, předpokládáte, že v tom pásmu budete tři čtyři měsíce. A to si nemyslím, že bude náš případ," pokračoval kouč.

Sám ví, že kromě ztracené šance na obhajobu titulu už takřka zmizela i naděje na zajištění účasti v Lize mistrů: „Už nemůžeme skončit v první čtyřce, ale pořád můžeme dosáhnout na nejlepší šestku, protože spousta týmů ztrácí body. Momentálně jsme ale na pozici, za níž se stydím."

Nicméně si nepřipouští, že by mohl současnou mizérii odnést vyhazovem. Doufá, že na lavičce Chelsea vydrží dál. „Jediné co k tomu mohu říct je, že chci tady dál zůstat koučem. Znáte mě dobře a víte, že se nebojím velkých výzev. A tohle je opravdu velká výzva. Doufám, že pan Abramovič a vedení klubu budou chtít, abych zůstal," dodal Mourinho.

Na jaké pozici skončí fotbalová Chelsea v této sezóně?
Obhájí titul
2 %
Skončí v nejlepší čtyřce
1,7 %
Skončí na místech zaručující postup do Evropské ligy
13,6 %
Skončí ve středu tabulky
63,5 %
Sestoupí
19,2 %
Celkem hlasovalo 14982 čtenářů.

Reklama

Související témata: